Foto: Krista Kuljus
Jogurtibatoonid on kaunilt värvilised ja värskendavad ning maitsevad suurepäraselt! Ja mis kõige parem, jäätisemasinat pole vajagi! Proovige ka hõrku jogurtimaiust!

Jogurtibatoonid maasikate ja pistaatsiapähklitega

500 g Kreeka jogurtit

100 g mett

1 tl vanilliessentsi

näpuotsatäis soola

100 g maasikaid

50 g pistaatsiapähkleid

Valmistamine:

  • Röstige pistaatsiapähkleid ilma õlita pannil. Lõigake maasikad väikesteks tükkideks.
  • Segage Kreeka jogurt mee, vanilliessentsi ja näpuotsatäie soolaga. Segage hulka maasikad ja pistaatsiapähklid.
  • Laotage jogurtisegu ristkülikukujulisse toidukilega vooderdatud vormi (20x32 cm) ja asetage 5 tunniks sügavkülma. Võtke külmutatud jogurt vormist välja ja lõigake ribadeks.


Külm ja hõrk jogurtimaius

300 g külmutatud marju, näiteks vaarikaid või maasikaid

3 sl agaavisiirupit

6 sl Kreeka jogurtit

šokolaadilaaste

Valmistamine:

Pange külmutatud marjad kannmikserisse koos 3 sl agaavisiirupi ja 6 sl Kreeka jogurtiga. Segage kõigepealt madalamal ja seejärel kõige kõrgemal astmel, kuni moodustub kreemjas mass. Kasutage serveerimisel šokolaadilaaste!