Lihtsas ja maitsvas maiuses saavad ühes suutäies kokku õun, kaerahelbed ja kuivatatud puuvili. Kuivatatud puuvilju võid oma äranägemise ja eelistuste järgi siin suupistes vahetada — hästi sobivad nii kuivatatud aprikoosid, ploomid, rosinad kui ka teised puuviljad-marjad.

Vaata retsepti SIIN

2. Nostalgilised Kreeka pähkli küpsised

Vanad head keedetud kondenspiima täidisega küpsised, mille valmistamiseks on vaja spetsiaalset vormi.

Vaata retsepti SIIN

3. RETRORETSEPT! "Olümpia" küpsised

Kergelt pähklimaitselised, šokolaadiglasuuri ja rikkaliku kreemiga küpsised töötas kunagise Viru Kondiitri juhataja Kuno Plaan välja 1980. aasta olümpiamängudeks ja need on ka tema enda lemmikud. Kuno "sulest" on pärit paljud teisedki staarid, nagu "Vigri", "Viru", "Marta" ja "Mocca" küpsised ning mitmed tordid. Alljärgnevast retseptist saad kilo küpsiseid.

Vaata retsepti SIIN

4. RETSEPT | Mõnusad šokolaaditükkidega küpsised

Need küpsised on inspireeritud ameeriklaste chocolate chip cookie´dest, mis on madalad, üsna suured, seest pehmed ja äärtest krõbedad. Nendel küpsistel on mitmeid variatsioone, osadele meeldivad pehmed ja pontsakamad, teistele jälle lamedamad ja krõbedad. Magusad ja maitsvad on need aga kõik ja garanteeritult meeltmööda tervele perele!

Vaata retsepti SIIN

5. Krõbedad šokolaadiküpsised õhetava piparmündikreemiga

Suus sulavad krõbedad šokolaadiküpsised õhetava piparmündikreemiga. Uhked kohvi kõrvale pidusööki lõpetama või hoopis kingituseks!

Vaata retsepti SIIN

6. Salme Masso kullafondist — KAERAHELBEKÜPSISED


Pöördume tagasi klassikute poole. Mulle meeldivad just selle retsepti järgi tehtud kaerahelbeküpsised, sinna võib lisada muidugi ei tea mida ja ükskõik kui palju, aga klassik jääb klassikuks, seda tuunida poleks eriti vaja. Salme Masso “Kokaraamatus” on retsepti juures tore soovitus — sobivad eriti lastele maiustamiseks, kuna on suure toiteväärtusega. Ma lisaksin, et sobivad eriti hästi ka meestele, kuna siis kuuled kõrvu paitavat “miks sa neid tihemini ei tee?”.

Vaata retsepti SIIN

7. RETRO! Magusad seakõrvad


Kas mäletate veel neid lapsepõlve krõbedaid küpsiseid, mida ema-vanaema kuumas õlis küpsetasid ja siis rohke tuhksuhkruga üle raputasid?

Vaata retsepti SIIN