Marineerimise eesmärk on maitsestada marineeritavat toitu ning vahel ka pehmendada seda. Alljärgnevast loos on Oma Maitse retseptide autor Tuuli Mathisen kirja pannud marinaadide valmistamise põhitõed. 

Vaata lisaks ka maitsete tuunimsie nippe - lisaks marinaadidele võib grillitavale toidule maitselisa anda ka moppides ehk siis grillimise ajal grillitavat toitu maitseseguga üle pintseldades.

Pane lauale rohumaaveise steik tšilli-vürtsköömnemarinaadis. See sügava maitsekombinatsiooniga parajalt terav marinaad on maitseküllane, kuid samas ei suru alla liha enda maitset.

Mahlamarinaadiks sobivad ideaalselt koduaia naturaalsed õunamahlad ja vastavalt õunasordile saab tulemuseks kas hapukama või magusama alatooniga marinaadi. Just selline on õunamahlamarinaadis seašašlõkk sibularatastega.

Grillitud köögivilja-seeneassortii küüslaugu-meemarinaadis valmivad kiirelt, vaid pool tundi küüslauguses meemarinaadis maitselisa saanud köögiviljad on super maitsev grillitud lihade lisand.

Vürtsikas suitsupaprikamarinaad sobib hästi mereandide ja kana marineerimiseks.Katseta seda hiidkrevettidega! Lisaks ka rummi­marinaadis kanakintsude retsept!