14.04.2020, 15:33
ROHKELT ROHELISED KAUSITÄIED, mis aitavad toidulauda mitmekesise ja täisväärtuslikuna hoida. Lisaks soovitused kausitoitude kokkupanekuks!
Kausitoidud on uued mugavustoidud. Neid on hea lihtne kokku panna, saad kasutada värsket hooajalist toorainet ja mängida erinevate kastmetega. Tihti nimetatakse sellist värvikirevat ja värskusest pungil rooga Buddha kausiks (Buddha bowl) – seda seepärast, et Buddhal oli teadupärast ilus ümar kausisarnane kõhuke. Üldjuhul kombineeritakse ühte kaussi kokku teravilja, köögivilju, taimset või loomset valku ning kastet.
FOTO:
Buddha kausid on heaks mooduseks toidulauda mitmekesise ja täisväärtuslikuna hoida. Lisaks meelepärastele maitsetele saab vana head taldrikureeglit silmas pidades kokku panna süsivesikute, valkude ja rasvade tervislikke kooslusi, mikro- ja makrotoitaineid, mille omastumised on kõik vastastikuses sõltuvuses.