Saage tuttavaks Jaapani kõige kuulsama võileivaga - katsu sando
Jaapanlased on alati teinud asju pisut äraspidiselt kui teised rahvused ning tihti sellega võitnud austuse ja südamed - veel üks asi millega Jaapan meie südamed võidab on nende peaaegu rahvusroa staatusesse tõusnud praetud seafilee võileivad ehk katsu sando'd.
Katsu sando puhul on tegemist äärmiselt lihtsa, vaid kolmest osisest koosneva võileivaga, millesarnast väljastpoolt Jaapanit leida ei ole võimalik. Võileib koosneb tavaliselt leivapurus praetud mahlasest sealihalõigust, Jaapani barbeque kastmest ja pilvpehmest Jaapani piimasaiast, vahendab Tasting Table.
Lisaks klassikalisele sealihale kasutatakse vahel võileiva tegemiseks ka juurvilju, kana- või veiseliha, austreid või sardiine - oluline on aga, et alles jääks sai ja kaste.
Saial on katsu sando puhul äärmiselt oluline roll: saial peab aga alati olema äär ära lõigatud ning sai peab olema ülipehme. Saia pehmus, barbeque kastme teravus ning liha mahlasus ja krõbedus on põhjused, miks see amps on Jaapanis nii populaarne.
Vaata, kuidas valmistada Jaapani lemmikvõileiba: