Jogurtikastme valmistamiseks sega 150 g maitsestamata jogurtit, 3 sl valge veini äädikat, 3 sl õli (näiteks rafineerimata päevalilleõli), 1-2 tl Dijoni sinepit, näpuotsatäis soola, veidi suhkrut ja maitse järgi valget pipart.

Vürtsika salatikastme saamiseks lisa põhiretseptile 1 peeneks hakitud küüslauguküüs.

Lihtne jogurtikaste

250 g Kreeka jogurtit

0,5 tl suhkrut

1 tl sidrunimahla

soola-pipart (maitse järgi)

Valmistamine:

Sega jogurt suhkru ja soolaga ning lisa sidrunimahl ja pipar. Kaste on valmis kui hapusus, magusus, soolasus on Sinu maitse järgi paigas.

See jogurtikaste on heaks põhjaks, soovi korral lisa teisi maitseaineid ja koostisosi. Selleks, et kõik maitsed saaksid täielikult välja tulla, lase kastmel enne serveerimist vähemalt 20 minutit külmkapis seista.

Kombineeri jogurtikastmes vastavalt oma maitsele värskeid peeneks hakitud ürte või vürtse. Kasuta soovi korral riivitud või peeneks hakitud köögivilju, näiteks paprikat, kurki, redist, püreestatud avokaadot jne.

Klassikaline õlikaste salatile

3 sl valge veini äädikat

4 sl õli

soola-pipart ja suhkrut maitse järgi.

Vala kõik koostisosad keeratava kaanega purki ja raputa hoolikalt.

Puuviljase nüansiga õlikastme saamiseks kasuta äädika asemel apelsinimahla ja 1/2 tl riivitud apelsinikoort.