Hakitud puu- ja köögiviljadega ja enamasti tomatirikas – nii saab lühidalt iseloomustada lisandit, mis läheb näppude vahelt haugatavatele tšipsidele, näkileibadele ja teistele leivalistele peale. Algne, inkade köögist pärit salsa oli kindlasti tšilline. 

Alljärgnevas loos pakub Oma Maitse kaasautor Rita Osa välja maitsvate salsade retseptid.

Kui oled arbuusi siiani vaid magusa käiguna nautinud, siis valmista arbuusisalsa ja proovi, kui hästi see sobib ka soolasena.

Virsikusalsas on koos magus, tuline, soolane ja hapu – kõik on olemas. Ja millised värvid! 
Salsa verde munakollasega on igati muhe variant, mis sobib pastast kuni taimsete kotlettideni!

Proovi ka sooja mangosalsat, mis on lihtsalt võrratu küpsetatud pardifilee kõrval! Maitsesta parti vaid soola-pipraga, salsa lisab küllust ja õhulist efekti.