Kui on miski, mis on väärt täielikku segadust köögis, siis selleks on käsitsi tehtud pasta. Käärisime käised üles, haarasime ühte kätte jahupaki ja teise klaasi punast veini. Ja kutsusime toa sõpru täis, sest pasta tegemine on lõbus ja mitte üleliiga keeruline tegevus. Mis saab olla keerulist asjas, millel on koostisosadeks vaid jahu, muna ja õli?

Ise pastat tehes on oluline mitte sattuda paanikasse, kui taigen kohe õige ei tundu, varuda veidi kannatust ja köögikombaini puudumisel ka veidi jõudu. Serveerisime seekord pastalindid klassikalise ja rammusa bolognese kastmega.

Pastataigen ühe sööja kohta:

100 g 00-tüüpi nisujahu
1 muna
tilk oliiviõli
noaotsaga soola

Valmistamine:

Sega jahu, munad ja õli ühtlaseks taignaks, võimalusel kasuta köögikombaini abi. Kui teed tainast käsitsi, siis tee seda laual või köögitasapinnal, nii on kõige lihtsam tainast kätega töödelda. Kui taigen on väga kleepuv, siis lisa veidi jahu, kui liiga kuiv, lisa tilk õli. Töötle taigen ühtlaseks, mätsi palliks ja mässi toidukilesse. Lase umbes pool tundi külmkapis rahuneda.

Jaga taigen mitmeks osaks, rulli masinast läbi, alustades rullimist masina kõige jämedamast astmest. Iga paari korraga vähenda rullikute vahet kuni plaat on sobiva paksusega. Lõika pastataigen kohe lintideks ja raputa üle vähese jahuga. Keetmiseks aja vesi keema, viska värske pasta sisse ja keeda 1 minut. Ära potti korraga liiga palju pastat pane, nii ei jõua vesi keema tõusta ja pasta jääb toores.
Nõruta ja serveeri kohe meelepärase kastmega.

Vaata, kuidas saatejuht Eeva Esse ja toidublogija Kärt Peterson raadioeetris ise pastat kokku sõtkusid:

Kuula, kuidas saatejuht Eeva Esse ja toidublogija Kärt Peterson raadioeetris kodust pastat valmistasid:

Uued retseptid juba järgmisel kolmapäeval!