Sidrunikoorega saab hõlpsalt eemaldada köögi ja vannitoa kraanidele ning roostevabast terasest pottidele tekkivaid katlakiviplekke ja sadestusi, vahendab portaal Lecker.

Hõõruge sidrunikoore sisemist poolt selliste plekkide vastu ja seejärel loputage hoolikalt veega ning kuivatage. Eriti kangekaelsete plekkide jaoks võite asetada tükkideks lõigatud sidrunikoore sisekülje pleki vastu ja jätta see vastavalt vajadusele 10 minutiks või paariks tunniks oma "tööd tegema".

Sidrunikoorest valmistatud universaalne puhastusvahend

Tõhusa ja jätkusuutliku universaalse puhastusvahendi jaoks pange sidrunikoored suletavasse klaaspurki ja valage selle peale majapidamisäädikat, kuni koored on täielikult kaetud. Laske seista ca 2 nädalat. Seejärel valage vedelik läbi sõela pihustuspudelisse.

NB! See puhastusvahend ei sobi puidu ja muude tundlike pindade jaoks.

Sidrunikoort saab kasutada loputusvahendina

Pange nõudepesumasina nugade ja kahvlite korvi paar sidrunikoore tükki, sest tänu katlakivi lahustavatele omadustele on sidrunikoor ideaalne ka loputusvahendina.

Eemaldage sidrunikoorega säilituspurkidest ja lõikelaudadelt lõhnad

Sidrunikoor sobib ideaalselt lõhnade eemaldamiseks säilituspurkidest. Lihtsalt hõõruge neid pigistatud sidruni siseküljega ja seejärel loputage.

Lõikalaua puhastamine

Vaja läheb:

Pool sidrunit

Jämesoola

Harja

Sooja vett

Raputage sool lõikelauale ja hõõruge seda sidrunipoolega, pigistades sidrunimahla kergelt lahti. Laske seista ja seejärel hõõruge harjaga puhtaks. Loputage lõikelaud sooja voolava veega.

Nipp! Tsitrusviljade, näiteks laimi- , greibi- ja apelsinikoored sisaldavad samuti kasulikke koostisosi ja neid saab majapidamises kasutada nagu sidrunikoort.

Kasutage sidrunit toidujäätmetega määrdunud mikrolaineahju puhastamiseks

Vaja läheb: Mikrolaineahju sobivat kaussi ja 1 sidrunit
  • Valage kaussi umbes pool klaasi vett.
  • Lõigake sidrun pooleks ja pigistage mõlemast poolest mahl kaussi tühjaks ning asetage ka sidrunikoored kausi sisse.
  • Lülitage mikrolaineahjul 3 minutiks maksimumi peale. Seejärel laske sel ahjuust avamata veel viis minutit seista.
  • Eemaldage ettevaatlikult kauss ja pühkige lapiga mikrolaineahju seinad puhtaks.