Toored juurviljad: Olgugi, et juurviljad on väga kasulikud, ei ole neis piisavalt palju kaloreid ja energiat, et taastada treeningul kulutatut. Selle tulemusel hakkab keha tarbima iseendas leiduvaid lisakaloreid. Soovitus on süüa juurvilju küpsetatuna, kuna selliselt omandab kena neist rohkem toiteväärtust või kui on soov ikka süüa juurvilju toorelt, soovitame neid kasta rasvasemasse dipikastmesse või süüa muu toidu kõrvale.

Praetud toidud: Treeningu järel on isu millegi toeka ja rasvase järel, millegi süsivesikuterikka järele. Seda tunnet tuleks pärssida, sest praetud toitudel - burgerid, kana jne. - on väikene toiteväärtus, kuid tagab kindlasti vajaduse minna saadud liigseid kaloreid ja süsivesikuid maha treenima.

Krõpsud ja sool: Treening viib higiga kehast välja palju soola, treeningu järel on isu soolase järele suur. Ka seda kiiret isu tuleks kuidagi tagasi hoida. Põhjus nimelt selles, et treeningu järel on kehas madal ka elektrolüüt potassiumi tase ning potassium on äärmiselt oluline pingutusejärgsel taastumisel. Sool aga alandab potassiumitaset kehas veelgi. Esiteks tuleks süüa midagi, mis potassiumitaseme taastab (näiteks banaan) ning seejärel hakata tegelema soolatasakaalu taastamisega.

Pitsa: Peamiselt ei sobi see toit treeningujärgseks energiataastuseks, kuna selle roa tegelikku energia, rasva, süsivesikute ja muu vajaliku sisaldust on keeruline hinnata. Miks? Sest me ei tea, mis on need asjad, mida pitsakatteks kasutatakse. Enamasti on selleks valede rasvadega lihad ning liigseid kaloreid pakkuvad toitained.

Limonaadid: Lisaks sellele, et need joogid ei kustuta janu, sisaldavad nad ka liigselt suhkrut ja kemikaale, mis ei ole kehale head. Treeningujärgselt tuleks juua vett, kui aga on ikka veel isu magusa järele, tasuks valmistada omale väherasvase piimaga kakao.

Šokolaad: See suhkrut ja kakaod sisaldav maiustus tõstab korraks kiirelt veresuhkrut ning annab energiat, kuid mitte trennijärgselt. Šokolaad ei anna piisavalt pikaks ajaks toitaineid, et keha energiatasemeid taastada ning anda lihastele paranemiseks vahendeid. Enamasti annavad šokolaadid vaid kaloreid.

Koogid ja pirukad: Keha vajab süsivesikuid ka trennijärgselt, et eksisteerida ning tegeleda kehaparandustega, kuid need süsivesikud peaksid tulema pigem näiteks pähklivõiga röstsaiast, mitte aga rasvastest pirukatest. Märksõna on aeglaselt imenduvad süsivesikud.

Energiabatoonid: Neid kokkupressitud suhkru, müsli ja puuviljasnäkke tuleks süüa enne treeningut, mitte aga pärast. Need batoonid annavad energiat ja kiirendust selleks, et jõulisemalt treenida - neis leiduvad suhkrud ja kalorid põletatakse treenides ära. Peale treeningut energiabatoone süües alandame me oma metabolismi ning suhkur lihtsalt ladestub meil rasvaks.

Energiajoogid: Nende vedelate spordilisanditega on sama seis mis energiabatoonidega - energiajoogid on mõeldud enne treeningut tarbimiseks, kuna samuti sisaldavad energiat ja suhkrut, mis aitab trenni parendada. Peale treeningut energiajooki juues anname kehale aineid, mis pigem talletatakse rasvaks. Lisaks sisaldavad need joogid palju kofeiini ja süsivesikuid. Tegelikkuses tuleks mittesportlastel üldse juua treenides vaid vett.

Vürtsikad toidud: Vürtsikate toitude armastajad peaksid neist roogadest trennijärgselt loobuma, sest need vaid koormavad niigi nõrgestatud keha. Peale trenni tekkiv hea tunne või kiirelt kaduda.

Avokaado: Tavaliselt kiidaksime siin seda Lõuna-Ameerika vilja taevani, sest tegemist on supertoidu staatuses söögiga. Peale treeningut tuleks aga sellest toidust loobuda ning põhjus on selles, et avokaados on palju rasva. Kuigi see on monoküllastumata ehk hea rasv, tuleks sellest siiski loobuda. Ideaalne oleks süüa avokaadot 2 tundi enne trenni.

Juust: Sama lugu mis avokaadoga ehk siis juustud on väga rasvased ja kaloririkkad toidud. Juustu tuleks süüa enne trenni. Kui aga juustuisu on silmi pimestav võiks süüa mozzarellat koos täisteraleivaga.