Sügis on sobiv aeg juurikate korjamiseks, mil need kaevatakse pärast taimede õitsemist välja. Vaata Oma Maitse toimetaja Mari-Liis Iloveri soovitusi, millised juurikad on just praegu selleks õiged!

Mädarõigas on meie oma tšilli. Oktoobris on selle juured mahlased ja neid saab maast hästi kätte. Superjuur sobib lisaks süldi- või praelisandiks olemisele ka koos õuntega salati sisse ja sellest saab imemaitsvaid mädarõikakartuleid valmistada.

Mustjuure mahe, veidi isegi magus ja pähkline mekk on eriliselt meeldiv. Ära vaata mööda ka juursellerist. Selle krobeline ja sooniline välimus ei tundu just ahvatlev, kuid kui juurikas hoolikalt harjaga puhtaks hõõruda, lõigata ära mõlemad otsad ja koorida, jääb alles puhas kokkamise ilu! 

Pastinaak oli tuttav juba vanadele kreeklastele ja roomlastele. Viimased pidasid seda lausa afrodisiaakumiks. Pastinaak on toiduvalmistamisel äärmiselt tänuväärne juurikas, mida saab edukalt lisada ka vürtsikatesse kookidesse-keeksidesse.

Juurseller annab puljongile suurepärast maitset, aga sellest saab ka koheva püree valmistada. Proovi järele!