Õuntes leidub palju bioaktiivseid polüfenoole ja kiudaineid. Õunte söömine toetab südant ja veresoonkonda. Regulaarne õunte tarbimine alandab nii üldist kolesteroolitaset kui ka LDL-kolesterooli ehk nn halva kolesterooli taset.

Uuringus osalenud 40 inimest (23 naist ja 17 meest) jagati 2 gruppi. Pool osalenutest sõid päevas kaks õuna kaheksa nädala vältel. Ülejäänud jõid värskelt pressitud õunamahla. Sellele järgnes neli nädalat kestnud õunavaba periood. Osalenute verd analüüsiti ja leiti, et õunu süües väheneb kolesteroolitase, samuti paraneb südame tervis.

Uuringu juht Julia Lovegrove märkis, et tulemus ilmnes vaid terveid õunu süües ja õunamahlal nii kasulikud omadused puuduvad.

Teadlased rõhutavad, et tulemuste kinnitamiseks on vajalikud lisauuringuid, kuid ilmne on, et õuntest maksimaalse kasu saamiseks tuleb neid süüa, mitte vaid õunamahla juua.

Eelistada tuleks kodumaiseid õunu, mida ei ole mürkidega töödeldud.