Valmistatakse nii lihtsaid sööke kui ka restoraniroa väärilisi palasid: ahjupraadi, plaadikooki, pastasid, suppe, kartuli- ja riisisalatit, pitsat jne. Saime teada, et paljud teevad toidu mitmeks söögikorraks ette ja karantiiniaegseid kokandusalaseid katsetusi jäädvustatakse rõõmuga!

Kaheksandat kuud beebiootel olev Anna-Maria Pihl, kes on kodusel režiimil olnud juba peaaegu 3 nädalat, tunnistab, et pere on hakanud rohkem tarbima piimatooteid, samuti köögi-ja puuvilju.

"Varem sõi abikaasa lõunat väljas ja meie peaaegu 2-aastane laps hommikust ja lõunat lastehoius. Kui enne kulutasime toidu peale ca 400 eurot kuus, siis nüüd on see summa juba üle 600 euro. Süüa teen iga kahe päeva tagant, valmistan koduseid toite, suppe, liharoogasid ja jälgin, et oleks õiged valkude, süsivesikute ning rasvade kogused. Oleme hakanud rohkem vett jooma ja mune sööma," rääkis Anna Maria.

"Tänu karantiiniajale on võimalus kõik toidukorrad ise teha ja saab katsetada toite, mis tavaelus enamasti vabadele päevadele lükkuvad. Kasutan kodus leiduvaid tooraineid ja vanu varusid maksimaalselt ning kreatiivselt. Toitume tervislikult ja mitmekülgselt, kasutan toiduvalmistamisel täisteratooteid ning looduslikke magustajaid. Nüüd on aega ka hapendatud potileiva küpsetamiseks," rääkis Reet Salonen.

Võrus elav Signe Trolla tunnistab, et karantiiniaeg on osutunud üpriski põnevaks, sest pere kaks poega on kodus ja toitu kulub omajagu.

"Iga päev keerleb mõte peas, mida teha! Kui tavaliselt valmistan toitu ette kaheks päevaks, siis nüüd jagub seda heal juhul pooleteiseks päevaks. Mulle meeldib süüa teha, kui tean, mida soovitakse ja toorained on olemas," rääkis ta.

"Karantiin ei ole kokkamist oluliselt muutnud, olen alati armastanud koduseid toite. Kui varem tegin süüa isude järgi, siis nüüd valmistan toitu mitmeks päevaks ette," kommenteeris Keit Väliste.

Karantiiniaeg on suuresti mõjutanud ka Haanjamaal elava Ruth Rüga pere igapäevase menüü planeerimist, sest poes käiakse vähem kui korra nädalas.

"Oleme alati olnud talutoidu usku. Pealegi on lapsed igapäevaselt kodus (7- ja 5-aastane) ning söögikorrad peavad olema toitvamad. Söökide valmistamise peale kulub küll rohkem aega, aga see pole probleem," rääkis Ruth.