Mis Estoria hommikusöögile sisenedes muljet avaldas, olid hotelli enda poolt prinditud ja köidetud Prantusmaa, Venemaa, Suurbritanaia ja Saksamaa hommikuste ajalehtede kokkuvõtted. Selge on see, et hommikused ajalehed ei jõua kaugetest maadest ise kohale, seetõttu tuleb need klientidele kohapeal välja trükkida. Need "ajalehed" näitavad, et Estoria hoolib.

Oma olemuselt on Estoria hommikusöök mõnus, selle sõna kõige otsesemas mõttes – mahe muusika, väike intiimne ruum, kus oma hommikust toitu nautida. Kõik on Estorias väga puhas ja hoolitsetud. Tegemist on buffee-stiilis hommikusöögiga, lauda serveeritakse vaid kohv.

Päeva esimene kohvi on mul alati must, ilma suhkru ja piimata. Just selle valab tassi ettekandja, kes kannuga uurivalt terve hommiku mööda söögisaali kõnnib. Laual on olemas juba suhtkur ja piim. Kohv on Estorias kange - üllatvalt palju kangem, kui ma kohvisõbrana harjunud olen. Hiljem, söögi lõpetuseks, võetud cappuccino on samuti kange, kuid mõnusa tihke vahuga ning lõpetab hommikusöögi kenast.

Hiljem, söögi lõpetuseks, võetud cappucino on samuti kange, kuid mõnusa tihke vahuga ning lõpetab hommikusöögi kenast.

Teenindus oli Estorias väga meeldiv, sõbralik ja siiralt hooliv - seda hoolimata asjaolust, et pidin päris kaua ootama, et mu esimene toidutaldrik ära viidaks ja uut kohvi pakutakse. Mis mulle eriti meeldis - üks teenindajatest käis ning sättis pidevalt buffee-laudadel leiduvat, pühikides jogurtidelt valamistilgad, sättides sinke ja vorste, tuues juurde puuvilju ja nii edasi. Ühesõnaga hoolitses, et toidu väljapanek oleks alati esinduslik ja kaunis.

Estoria hotell pakub hommikusöögiks Eesti mahetoodangut, toiduvalikus olid nii mahepudrud, Nopri talu jogurtid ku ka kama. Kõik puuviljad müslide peale olid - ananassist kuni aplesini, melonini - värskelt lõigatud. Buffee-laualt ei puudunud ka väike sektsioon laktoosi- ja gluteenitalumatutele, valikus nii piim, saiad kui müslid.

Mahladest on Estoria hommikusöögil saadaval kolm erinevat, mahla illustreerivad vastavad puuviljad mahlakannude kõrval.

Hommikusöögi peekon jääb mulle natukene kuivaks, seda saab seletada sellega, et soojas marmiidis liha ikka kuivab. Kõik ülejäänud maitseb aga lihtsalt imeliselt. Omeltisõbrana olen koka tehtuga väga rahul - omlett on piisavalt paks, ent samal ajal õhuline ning sisaldab erinevaid juurvilju. Juurviljad on eraldi hautatuna ka erali valitavad. Tegemist on maitsva ning tasakaalustatud elamusega.

Lisaks ärkavale Tallinnale ja vanalinna vaatele, meeldib mulle Estorias vaikus ning nende ebameeldivate inimeste puudumine, kes tihti raskeid hommikuid süües peletavad. Tegemist on vaikse muusika saatel elegantse maiustamisega.

Hoolimata toidu variatsiooni vähesusest, on söök väga maitsev ja väärib kõrgeid punkte. Estoria hommikusöök, teenindus ja atmosfäär sobib kõigile, kes tahavad hommikulauas mõtteid koguda ja ilma suurema sigina-saginata rahulikult päeva alustada.

* * *

Hommikusöögi hind 15 eurot.

Atmosfäär: 9/10
Teenindus: 9/10
Toidu väljapanek: 9/10
Maitseelamus: 9/10
Kohv: 8/10

Kokku punkte 44 (võimalikust 50)

Varasemad hindamised:

  1. Palace 39 punkti. Loe lähemalt SIIT
  2. L' Ermitage 38 punkti. Loe lähemalt SIIT
  3. Swissotel 40 punkti. Loe lähemalt SIIT
  4. Viru hotell 21 punkti. Loe lähemal SIIT
  5. Schnelli hotell 33 punkti. Loe lähemal SIIT
  6. Radisson Blu Sky Hotel 42 punkti. Loe lähemalt SIIT