NEITSI
Septembris peab Neitsi andma endast parima. Võimalik ootamatu kulude tõus sunnib korralikku Neitsit oma rahakotti veel hoolikamalt jälgima. Heaolu ja tervis vajavad samuti jälgimist. Üldiselt oma tervise suhtes pedantne Neitsi on suve pisut kergemeelselt võtnud. Sügisese pööripäeva paiku oleks tark hinnata põhjalikult oma tervist ja teha vastavalt vajadusele toitumises korrektiivid, et jahedamate ilmade saabudes kaoksid vargsi pihale lisandunud vähesed sentimeetrid.

Mida süüa ja mida vältida?
Neitsi „Achilleuse kand“ on nõrk seedimine ja madal stressitaluvus. Seega peaks Neitsi toidulaual olema kindlasti esindatud kõik, mis toetab närvi- ja seedesüsteemi. Toidulaud võiks olla rikas kiudainete ja heade rasvade poolest: avokaado, muna, kala, mereannid, täisteratooted. Hoiduma peaks lima tekitavatest piimatoodetest. Energia tõstmiseks sobivad hästi mandel ja granaatõun.

Spetsiaalselt Neitsile, ent sobib ideaalselt ka teistele tähemärkidele
Granaatõuna ja punase peedi toorsalat:

250-300 g toorest punapeeti
1-2 granaatõuna
1 sl köömneid
2-3 sl punase veini äädikat
1-2 sl mett
veidi soola
Punapeet puhastada ja riivida peenikese riiviga. Granaatõun puhastada. Köömned purustada jämedalt. Segada kõik komponendid kokku ja tõsta salat tunniks külmkappi.

Septembris peaks Neitsi hoolikalt jälgima ka kohvi ja alkoholi tarbimist. Lähtuda võiks motost — vähem on parem!

KAALUD
September on Kaaludele passiivne kuu. Hoolikalt tuleks kaaluda oma väljaminekuid, üldiselt on stabiilne kuu, kui suuremad ostud läbi mõleda ja planeerida. Sügise lähenedes hakkavad Kaalud otsima hingele kosutust ja vaimule toitu. Miks mitte külastada mõnd toredat näitust, minna teatrisse või loomade varjupaika sealseid asukaid rõõmustama? Kindlasti ei tohiks melanhooliasse kalduvad Kaalud end septembris üksi jätta. Sõbrad on need, kes toetavad ja aitavad, kellega koos on kõik ettevõtmised lõbusamad.
Mida süüa ja mida vältida?
Kaalud, kelle juhtivaks planeediks on meelelisi naudinguid esindav Veenus, on suurepärased kokad. Nad on võimelised valmistama võrratuid roogi nii gurmaanidele kui ka lihtsa toidu nautlejatele.
Toidulaual võiks olla pigem kerge ja rikkalikult maitsestatud, sisaldades vürtse ja maitsetaimi. Kogused olgu pigem väikesed, sest Kaalud kipuvad toiduga liialdama. Söömine peaks toimuma täielikult kohal olles, mitte oma peas kõige analüüsimise kõrvale.
Alkoholile peavad Kaalud septembris ütlema kindla EI, ka kohvikoguseid tuleb piirata, sest on oht koormata üle oma närvisüsteem.

SKORPION
Skorpion on septembris sihikindel ja stabiilne. Tööalaselt saavutab Skorpion järjekindlalt uusi sihte ja seatud eesmärke. Koduses plaanis on oodata aga tormilist perioodi, millest aitab läbi taktitunne ja kannatlikkus. Ka elementaarne viisakus on abiks, kui lained üle pea lööma kipuvad.
Mida süüa ja mida vältida?
Skorpion on toitujana kindla peale mineja, septembri alguses võiks tuua toidulauale eksootilisi maitseid ja vürtse. Jälgi koguseid, on oht üle süüa! Soovituslikud toiduained on kirsid, kohupiim ja sibul. Skorpion võiks kindlasti jälgida oma vedelikutarbimist, et toetada energeetilist keha, ja alkoholiga pidada piiri.

Elu- ja toidusoovituste teada saamiseks liigu edasi järgmisele lehele!

AMBUR
Ambur peab septembris olema kannatlik. Tööalaselt on tasakaaluaeg, mis suuri muutusi ei soosi. Koduses elus esinevad mõningad ärritavad asjaolud. Suuri muutusi ei maksa ette võtta, vaid oodata pigem paremat aega, mis saabub koos sügisese pööripäevaga.
Mida süüa ja mida vältida?
Septembris võiks Amburi toidulaual olla esindatud kõik, mis toetab maksa tööd, vältida võiks teravaid vürtse, kohvi, alkoholi. Mandel, aprikoos ja tatar lisada energia toetamiseks menüüsse.
Hea aeg alustada tervisliku toitumisega — võimalus libastuda on minimaalne.

KALJUKITS
Kaljukitsele on september hea kuu, kõik õnnestub. Võimalik, et tekib soov tegeleda vaimsusega või siis lausa okultismiga. Kaljukits näeb ja tajub rohkelt sünkroonsusi. Tekib tunne, justkui elu ise toetab ja hoiab.
Mida süüa ja mida vältida?
Sel perioodil on oluline, et Kaljukits jälgiks, et toit toetaks tema luid ja hambaid. Toidulaual peaksid leidma koha kindlasti toidud, mis on kaltsiumirikkad. Vältima peaks liigset suhkurt, alkoholi ja jäätist. Apelsin, sidrun ja spinat võiks olla lisatud menüüsse energia toetamiseks.

VEEVALAJA
September on Veevalajale hea kuu. Igasugune tööalane tegevus toob edu. Esineb küll väikeseid pettumusi, kuid hoolika suhtlemise ja kannatlikkusega on need sügiseseks pööripäevaks juba unustatud.
Mida süüa ja mida vältida?
Toitujana on Veevalaja uuenduslik, püüab pakkuda oma lähedastele uusi kogemusi ja võtab uued maitsed kergelt omaks. Talle on ääretult vastukarva toidu raiskamine, seega olgu Veevalaja majas taldrik alati tühjaks söödud. Samas ei valmista talle mingit raskust eelmise päeva toidujääkidest midagi võrratut lauale võluda.
Septembris võiks Veevalaja jälgida, et toit toetaks tema vereringet, hoiduma peaks liigsest magusast ja karastusjookidest, ka lahjast alkoholist, nagu õlu, siider. Toidulauale lisada kala, spinatit, maisi ja mandleid.

Elu- ja toidusoovituste teada saamiseks liigu edasi järgmisele lehele!

KALAD
September on Kaladele tööalaste väljakutsete kuu. Oskused ja teadmised pannakse proovile. Periood on lihtsamalt üle elatav, kui võtta seda kui väljakutset ning võimalust õppida ja täiendada enda oskusi. Suur oht on oma keha liigselt üle kurnata.
Mida süüa ja mida vältida?
Kaladele meeldib toitu valmistada ja sellega kaaslasi üllatada. Kalad on kergesti mõjutatavad inimesed. Toitumises jälgida pigem enda keha vajadusi, kui sõbranna kiidulalu uuest imedieedist.
Laual peaks sel perioodil olema rauarikas toit: loomaliha, peet, spinat. Oht on liialdada alkoholiga, pigem keeldu, sest see pakub vaid ajutist lohutust.

JÄÄR
Jäär on karjääriliselt lennus. Uued projektid tekivad veel enne, kui vanad on lõpetatud. Vältida tuleks mõttetuid vaidlusi ja erimeelsusi. Kulutused suurenevad, teisalt pärast pööripäeva suurenevad ka sissetulekud.
Mida süüa ja mida vältida?
Toidulaualt võiks eemaldada kõik liigsed vürtsid, sest kummitab seedeprobleemide oht. Kiirel perioodil söö pigem tihedamalt ja väiksemaid koguseid, see toetab energiat. Jäär võiks toidulauale lisada punaseid puu- ja juurvilju. Joogiks vali kohvi asemel pigem tee.

SÕNN
Sõnn on septembris julge, enesekindel ja karismaatiline. Ülbus ja ego võivad saada takistuseks edu saavutamisel. Pigem proovida hoida madalamat profiili. Hea aeg alustada uute projektidega.
Mida süüa ja mida vältida?
Toitumisel on Sõnnile väga oluline sensuaalsus ja füüsiline pool. Toit on üks viis, kuidas oma sensuaalsust väljedada. Kahjuks võib see viia liialdustesse.
Sõnn väga kangekaelne ega ole nõus ka teiste toitumisalast nõu kuulda võtma. Seetõttu ei ole võimalik teda tervislikult sööma sundida, ta peab ise selle soovini jõudma.
Toidulaualt võiks Sõnn vahetada välja tavalise lauasoola kas Himaalaja või meresoola vastu, et hoida kilpnäärme tööd. Sel perioodil kindel EI alkoholile ja šokolaadile. Pigem võtta ette keha puhastuskuur, et talveks energiat jaguks.

Elu- ja toidusoovituste teada saamiseks liigu edasi järgmisele lehele!

KAKSIKUD
Kaksikud lausa pakatavad tervisest. Energiatase on kõrge, tervisehädad ei kimbuta, kui need ei ole just pikaaegsed ja kroonilised probleemid. Kaksikud on elutargad ja nutikad, mis teeb neist head liidrid. Septembris pannakse see oskus proovile. Tekib huvi ka vaimsete ja psühholoogiliste teemade vastu.
Mida süüa ja mida vältida?
On suur oht, et liigses tormlemises unustad söömise sootuks ega pööra toidule enam tähelepanu, mis omakorda võib viia aga toidukoguste suurenemiseni. Tõsta teadlik toitumine esikohale. Seller, ingver, mandariin ja erinevad seemned toetavad hetkel energiat. Kasuks tulevad ka oad.

VÄHK
Vähki tabab septembris suur soov õppida ja areneda. Õnneks seda märgatakse ja tunnustatakse. Julgust ja vaprust tunnustavad ka lähedased. Rahaline seis on stabiilne, suuri muutusi näha ei ole, ei ühes ega teises suunas.
Mida süüa ja mida vältida?
Vähk peaks valima toite, mis toetavad tema seedesüsteemi. Vältida toite, mis tekitavad gaase. Kindel EI kiir- ja rämpstoidule. Magusakoguseid vähendada. Toidulauda tuleks rikastada lillkapsa, kapsa, aedsalati ja kurgiga. Ettevaatust köögis kuumade vedelikega nagu keev vesi, kuum rasv — õnnetused on kerged tekkima.

LÕVI
Lõvile on september kannatlikkuse tuleproov. Lohutav on see, et sügiseseks pööripäevaks on enamik maadlusi juba selja taga ja jäänud on vaid väikesed asjad, nii et kuu lõpus teeb Lõvi juba uusi plaane ja võtab vastu uusi väljakutseid. Tervis on parem, kui toitumine on toetav ja teadlik.
Mida süüa ja mida vältida?
Sel perioodil toetavad Lõvi eelkõige kerged toidud: salatid, smuutid. Valku ei tohi unustada ja see võiks tulla pigem taimsest kui loomsest allikast — oad, herned, seemned, teraviljad. See lisab Lõvile sära ja kergust juurde ning toetab energiat. Rukkileib peaks Lõvi laual omale kindla koha leidma.
Lõvi on loomult liider ja kipub kamandama ka köögis, augusti lõpp ja septembri alguses peaks Lõvi olema delikaatne teistele oma maitse peale surumises, vastasel korral istub ta sügisesel pööripäeval laua taga üksi.

Jaga
Kommentaarid