Miks siis mitte vahel nostalgialaeval purjed heisata ja vanade heade maitsete meres veidi aega seilata. Sealjuures muutub põnevaks hoopis katsetus hapukoore-majoneesikastet asendada mõne taimse püreega. Vanaema kindlasti ei pahanda ja nii saab ehk vanale nostalgiaroale taas uue elu anda.

Proovi Vahemerelist kartulisalat fetakastmes, selle kerge köögiviljasalati saladus on peidus soolakas fetajuustuga valmistatud salatikastmes. Muudegi komponentide osas on selgeid vihjeid Kreeka salatile.

Kui sul on ees eriti pidulik lõuna, valmista valekrabisalatit riisi ja maisiga. Serveeri hinnalist krabiliha salatil, et see isuäratavalt näha oleks. Argisemas variandis asendab ehtsat krabiliha ka lumekrabi.

Lihtsale ja väga hea maitsekooslusega salatile annavad põneva olemise magusa alatooniga peet, soolakas suitsusink ja tummine uba. Just selline on Leedu peedi-oasalat singiga.

Pastasalat tuunikala, brokoli ja oliividega on ilus ja värviline ning saab viimase lihvi juustukastmest.

Vahel on lahendused lihtsad ja käepärased. Üheks selliseks lihtsaks ideeks on köögiviljad majoneesikastmes. Tuntud mujal maailmas ka Vene salati nime all.

Nostalgiline “Pealinna salat” grillkanaga on universaalne salat, kus saad kartuli ­asemel kasutada ka hoopis riisi või pastat.


Vaata ka soovitusi, millega hapukoore-majoneesikastet asendada!