Šveits ei nõua, et külalislahkuse sektori töötajad kannaksid näokatteid, kuid enamik on need kasutusele võtnud ettevaatusabinõuna. Šveitsile lähedal asuva Saksamaa osades piirkondades nõutakse restoranitöötajatelt plastist visiiride kandmist, leidub ka piirkondi, kus on kirurgiliste maskide kandmise kohustus.

Dr Marina Jamnick ütleb, et näomaskid on nendele restoranitöötajatele, kes ei saa teistest 1,5 meetri kaugusele hoida, parem lahendus kui peavõruga kinnitatavad läbipaistvad plastkilbid.

"Haigusjuhtumite ja leviku analüüs näitab, et gastronoomias kasutatavad plastist visiirid ei paku piisavat kaitset," teatas tema kantselei. "Visiire kandnud inimesed nakatusid."

Grisonsi kantoni restoranitööstuse ühingu direktor Marc Tischhauser ütles Reutersile, et arsti hoiatus oli meeldetuletus, et visiiridel on Covid-19 nakkuste eest kaitsmisel "täiendav roll" ja efektiivsuse tagamiseks on vaja ka korralikku sotsiaalset distantseerumist ning näomaske.

Maailma Terviseorganisatsioon on kutsunud inimesi üles kasutama näokatteid, eriti kinnistes kohtades, kuid see probleem on endiselt tüliõunaks paljudele USA-s ja seda väitel, et maski kandmine on kodanikuõiguste rikkumine.