Avokaado kiiresti küpseda laskmine – kuidas see töötab?

Sarnaselt banaanidega korjatakse avokaadod toorelt, et nad saaksid pika teekonna vigastamata läbida ja ei rikneks enne toidupoodidesse jõudmist. Avokaadod järelvalmivad. Täiesti toores avokaado on kivikõva ja selle varrejäänus on vilja küljes tugevasti kinni. Märgiks vilja valmimisest on avokaado pigistamisel selle koore kerge nõtkumine.

Avokaado kiireks küpsemiseks mähkige see alumiiniumfooliumisse ja pange see vähemalt 10 minutiks ahju temperatuuril 90 °C. Kuumus stimuleerib avokaadot eraldama etüleeni, mida nimetatakse ka eteeniks. See kiirendab küpsemisprotsessi.

Kontrollige, kas avokaado koor annab õrnalt vajutades pisut järele – siis on see saavutanud täiusliku küpsusastme. Mida suurem on avokaado, seda kauem võib see ahjus pehmeneda. Pärast avokaado ahjust väljavõtmist laske sellel külmkapis jahtuda.

Guacamole

Koostisosad:

3 avokaadot

1 laim

1 suur tomat

1 väike punane sibul

Koriandrit

1 tšillikaun

Soola ja pipart

Soovi korral 1 küüslauguküüs

Valmistamine:

Peske tomat, sibul ja tšilli ning vajadusel küüslauk, tükeldage peeneks ja pange kaussi. Poolitage avokaadod ja eemaldage kivid. Tõstke viljaliha lusikaga välja ja asetage teise kaussi. Pigistage laimimahla ja valage mahl avokaadodele.

Püreestage avokaadod saumikseriga või kahvliga. Hakkige koriander (mitte väga peeneks) ja lisada segule. Segage.

Traditsiooniliselt valmistatakse guacamolet uhmris. Kuid see pole antud retsepti jaoks vajalik. Küpse avokaado pehme liha saab lihtsalt kahvliga purustada. Saumikser on valik, kui soovite väga peent kreemi. Kahvli abil saate kõige paremini kontrollida, kui peeneks või jämedaks guacamole jääb.

Kui teile koriandri maitse ei meeldi, võite selle retseptist välja jätta või asendada suurelehelise peterselliga.