Tahad valmistada guacamolet, aga avokaadod on toored? Selle nipiga küpseb avokaado kiirelt!
Soovite kreemjat guacamolet valmistada või niisama avokaadot röstsaia peale panna, kuid teil on kasutada toorevõitu viljad? Pole probleemi! Selle kasuliku näpunäite abil saate avokaadol kiiresti küpseda lasta ja võite selle kohe ka ära süüa.
Küpse avokaado hele, kollakasroheline viljaliha on võine, pehme ja aromaatne. Vilja avamise järel saab sellest lusikaga hõlpsasti kivi eraldada.
Avokaado kiiresti küpseda laskmine – kuidas see töötab?
Sarnaselt banaanidega korjatakse avokaadod toorelt, et nad saaksid pika teekonna vigastamata läbida ja ei rikneks enne toidupoodidesse jõudmist. Avokaadod järelvalmivad. Täiesti toores avokaado on kivikõva ja selle varrejäänus on vilja küljes tugevasti kinni. Märgiks vilja valmimisest on avokaado pigistamisel selle koore kerge nõtkumine.
Kontrollige, kas avokaado koor annab õrnalt vajutades pisut järele – siis on see saavutanud täiusliku küpsusastme. Mida suurem on avokaado, seda kauem võib see ahjus pehmeneda. Pärast avokaado ahjust väljavõtmist laske sellel külmkapis jahtuda.
Guacamole
Koostisosad:
3 avokaadot
1 laim
1 suur tomat
1 väike punane sibul
Koriandrit
1 tšillikaun
Soola ja pipart
Soovi korral 1 küüslauguküüs
Valmistamine:
Peske tomat, sibul ja tšilli ning vajadusel küüslauk, tükeldage peeneks ja pange kaussi. Poolitage avokaadod ja eemaldage kivid. Tõstke viljaliha lusikaga välja ja asetage teise kaussi. Pigistage laimimahla ja valage mahl avokaadodele.
Püreestage avokaadod saumikseriga või kahvliga. Hakkige koriander (mitte väga peeneks) ja lisada segule. Segage.
Traditsiooniliselt valmistatakse guacamolet uhmris. Kuid see pole antud retsepti jaoks vajalik. Küpse avokaado pehme liha saab lihtsalt kahvliga purustada. Saumikser on valik, kui soovite väga peent kreemi. Kahvli abil saate kõige paremini kontrollida, kui peeneks või jämedaks guacamole jääb.
Kui teile koriandri maitse ei meeldi, võite selle retseptist välja jätta või asendada suurelehelise peterselliga.