Järveotsa vutifarmi juhataja Lembit Liivamägi sõnul on Bocuse d’Or Euroopa finaal väga hea võimalus tutvustada Eesti vutti maailma hinnatuimatele tippkokkadele ning laiemale avalikkusele. "Kui seni oleme pakkunud oma toodangut peamiselt koduturule, siis julgustab menu võistlevate riikide tippkokkade seas meid suuremaid ekspordi mahtusid planeerima. Ehk kui täna on meie farmis 45 000 lindu, siis vastavalt nõudlusele oleme valmis tegevust laiendama," ütles Liivamägi.

Kokandusvõistlus Bocuse d’Or Euroopa valikvoor toimub 28.-29. mail Tallinnas Saku Suurhallis. Võistlusel osalevad tippkokad 20 Euroopa riigist, kellest pääseb tuleval aastal Lyonis toimuvale ülemaailmsele finaalvõistlusele 10 parimat.

Bocuse d'Or on maailma prestiižseim kokakunstivõistlus, mille kutsus 1987. aastal ellu maailmakuulus Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Inspireerituna spordiürituste kaasahaaravast atmosfäärist, otsustas Paul Bocuse korraldada võistlusliku vaatemängu, mille fookuses oleks kokakunst ja tippkokkade meisterlikkus.

Bocuse d'Ori finaalvoor toob iga kahe aasta järel Paul Bocuse'i kodulinna Lyoni kogu maailmast 24 parimat kokka, kes valmistavad pealtvaatajate silme all oma võistlustööd. Eestil on unikaalne võimalus võõrustada Euroopa finaali tänavu mais Tallinnas.