Ka rahvusroogadest rääkides ei saa Gerebenštšikov mööda vaadata toorainest. Ta rõhutab, et iga rahvusroa olulisimaks komponendiks toiduaine kõrval on ka inimesed, kes toitu valmistavad. „Ma ei pea rahvusroaks näiteks pelmeeni kui sellist vaid neid tooraineid, millega on võimalik valmistada kas häid pelmeene või siis hoopis midagi muud. Ja inimesi, kes seda toitu valmistavad ja söövad.“ Artjomi loodud imelise esteetikaga serveeritud roogades võib ära tunda traditsioonilisi toite, nagu näiteks okroška supp. Väheste koostisosadega loodud versioon tuntud külmast supist maitseb külluslikult, mõjub ootamatult tuttavalt ent samas uudsena.

Artjom Grebenštšikov on erinevate restoranide kutsel Eestis juba mitmendat korda ja plaanib kindlasti tagasi tulla, sest siinne restoranide hea tase ja stiil on just talle meeltmööda. „Suve hakul tulen kindlasti koos naisega Tallinnasse puhkama, sest just siis on restoranides uued hooaja menüüd, palju värskeid tooraineid ja huvitavaid ideid. Tallinn on mulle lähim koht, kuhu sõita kvaliteetsete maitsenaudingute otsingule.“

Küsimusele, mis on tema lemmik toit, millest ta kunagi ei tüdine vastab Artjom üllatuslikult: „Must leib või ja soolaga. Oma restoranis teeme me ise nii leiba kui ka võid. Kui need on värskelt tehtud, siis midagi muud ei olegi vaja: leib, või ja näpuotsatäis soola – see on minu jaoks üks parimaid maitsekooslusi.“

Viimastel aastatel on Peterburi restoranimaastik uuenenud ja võtnud suuna põhjamaise New Nordic stiili suunas. Kui varem oli seal hinnas kallis välismaine tooraine, siis uue põlvkonna kokad hakkasid taas jutlustama kohaliku tooraine väärtuslikkusest ning seda uuesti ausse tooma. Kuna Venemaa territoorium on suur, siis kohaliku tooraine valik on tegelikult vapustavalt suur. Peterburist leiab nüüd mitmeid uusi restorane, kuhu gurmaanid tee leiavad.

Taste of Tallinn, mis ühendab unikaalseks söögikohtade kogumiks T1 Mall of Tallinna kõik 32 erinevat restorani, alustab oma sõprade ja külastajate rõõmustamist kulinaarsete eriprojektidega. “Reis ümber taldriku” on neist esimene, mis 20.-26. aprillil toob värsked maitsed ja palju erikülalisi mitmetesse TOT söögikohtadesse.

Kõige rahvusvahelisem ja eksklusiivsem programm ootab külalisi restoranis PELM, kus iga päev terve nädala jooksul pakuvad oma parimaid maitseelamusi Peterburi ja Tallinna parimate restoranide tippkokad.

„Reis ümber taldriku“ kava
20. aprillil kl 14-17 pakub oma erimenüüd kogu Peterburi kõige paremaks restoraniks tunnistatud Bourgeois Bohemians ehk BoBo peakokk ja üks omanik Artjom Grebenštšikov, kes pakub lihtsaid ja puhtaid maitseid väga isikupärases võtmes.
21. aprillil kl 14-17 kaaperdab Pelmi köögi Eestist pärit ja siingi tuntud kokk Andrei Šmakov, kes viimastel aastatel on Venemaa restoranimaailma tippu viinud Moskva legendaarse hotelli Metropol restorani Savva. Šmakov kasutab toidu valmistamisel rohkelt erinevaid ja kõige uuemaid tehnikaid, mille tulemuseks on viimase detailini viimistletud ja peenemaitselised road.
22. aprillil kl 14-17 astub külaliste ette Roman Redman, kes on üks Peterburi parimaid lihaspetsialiste selle Neeva äärse linna kuulsast restoranist Meateria Chuck. Tegemist on robustselt efektse restoraniga, kus peetakse lugu lihast ja kõigest, mis erinevate lõigete maitseomadused kõige paremini esile toob.
23. aprillil kl 17-20 saab nautida hõrgutisi, mida valmistab Tallinna gastrobaari TarTar peakokk Dmitri Žuk, kelle käe all valmivad fantaasiarikkalt lihtsad ja värsked tartarid erinevatest toorainetest.
24. aprillil kl 17-20 näitab oma parimaid oskuseid Dmitri Haljukov Tallinna restoranist Cru. Dmitri oskab otsida ja leida kohalikke tooraineid, mida teised restoranid kasutavad vähem või üldse ei kasuta. Ta pakub fantaasiaküllaseid roogasid, millede nimed on sageli humoorikad. Ja ta kasutab toorained alati maksimaalselt ära. Kõige selle tulemusena Cru road eristuvad teistes restoranides pakutavast.
25. aprillil kl 17-20 on kohal Tallinna kõige uuema restorani Jahu peakokk Vadim Pärn, kelle eestvedamisel pakutakse Balti Jaama Turu kõrval ennekõike isetehtud pastaroogasid ning toitu, mis on valmistatud kuu faasidest lähtuvalt.
26. aprillil kl 17-20 lõpetab eriprogrammi Pelmis Pavel Gurjanov, kelle autorirestoran Söe tegutseb Tallinna vanalinnas Kolme Õe Hotellis. Sellel peakokal on selgelt omanäoline toiduvalmistamise viis. Rohkete erinevate tehnikatega valmistatud road on alati maitseküllased ning efektselt serveeritud. Restorani hinna ja kvaliteedi suhe on Tallinna gurmeerestoranide seas üks parimaid.

Jaga
Kommentaarid