Foto: Pixabay
See, et jõululauale valmistatakse toitu rohkem, kui ära jõutakse süüa, ei tule ilmselt kellelegi üllatusena. Mida teha alles jäänud liharoast?

1. Kergendust pakkuv lihasupp või -salat

Pärast pikki ja kõhule raskeid sööminguid on kerged ja värsked toidud heaks vahelduseks. Toekamatele roogadele võiks vahelduseks proovida lihasalatit. Sega selleks omavahel roheline salat, veiseliha tükid, õrnalt praetud šampinjonid, marineeritud punane sibul ning maitsesta natukese palsamiäädikaga.

Heaks vahelduseks on ka supp, mille koostis pakub kodukokale ohtralt fantaasiaruumi. Näiteks tummine lihasupp on talveaega imehästi sobiv kõhutäide ja eelnevalt küpsenud liha muudab selle valmistamise eriti lihtsaks. Eelküpsenud liha on soovitatav lisada supile kõige viimasena.

2. Kodune tänavatoit

Pärast kurnavat kokkamist ning külluslikku pidusöömaaega on ka tänavastiilis Mehhiko toit mõnusaks vahelduseks. Tükelda liha suupärasteks tükkideks ning kasuta lisandina maitsvate mehhikopäraste burritode või tortillade valmistamisel. Koostisosad võib paigutada erinevates anumates ka lauale, et iga sööja saaks endale meelepärase eine ise valmis meisterdada.

3. Lihakas nuudliroog

Kes soovib väheke toekamat rooga valmistada, siis lihakas nuudliroog on selleks ideaalne. Viiluta liha väiksemateks tükkideks ning valmista nendest üks kosutav pühadejärgne nuudliroog. Lisa juurde praetud aedvilju nagu näiteks paprika, suvikõrvits või baklažaan ning anna traditsioonilisele Eesti pidusöögile uus elu vahemeremaade köögi võtmes.

4. Täidetud paprikad

Täidetud paprikad on mõnus pidustustejärgne amps, mis on ei koorma kõhtu, kuid on samas täitev. Puhasta paprikad seest ning täida need jõululauast järgi jäänud hea ja paremaga. Täidetud paprikate valmistamisel võib kasutada oma fantaasiat ning lisada nendesse komponente vastavalt oma maitse-eelistustele. Kel inspiratsioonist puudu jääb, siis soovitame omavahel kombineerida näiteks veiseliha koos basiiliku, oregano ning lemmikköögiviljadega.