Foto: Kadri Valsberg
Parimad ajad toidulaual on kohe-kohe käes! Kausitäis värsket salatit on see, mida me ihaldame vahepalaks liha, kala või kana kõrvale. Ja alati läheb salateid vaja ka siis, kui grillid juba susisevad. Kui ennevanasti valmis selline salat tomatist, kurgist ja lehtsalatist, siis nüüd on lehtsalat saanud kümneid asendusi.

Pesto on suurepärane “leiutis” kevadiste salatite juures ja naadipesto maitseb eriti hea tomati-fetasalatiga! Tomati-kurgisalat röstitud kõrvitsaseemnetega on otsekui loodud grill-liha või -vorstikeste kõrvale. Aiavärske kurk ja till võiksid mõlemad väärida kohaliku köögikunni tiitlit. Ainuüksi aroomi pärast. Värske kurgi salat tilli ja rohelise sibulaga on selle tõestuseks! Proovi ka maitselt ja välimuselt rohelist spinatisalatit rukola ja odrakruubiga, mis sobib suurepäraselt punase lihaga. Head isu!