Märget „Parim enne” ehk minimaalse säilimisaja tähtpäeva kasutatakse pikema säilimisajaga toitudel. See tähistab kuupäeva, milleni etteantud tingimustes (nt hoida kuivas) hoitud toode säilitab oma eeldatava kvaliteedi. Pärast märgitud kuupäeva möödumist võib toidu lõhn ja maitse hakata kaduma või tekstuur halveneda, kuid selle toidu söömine on üldjuhul teatud aja jooksul veel ohutu. „Parim enne” kuupäevaga on tähistatud näiteks leib, sai, küpsised, maiustused, maitseained, jahud, karastusjoogid, konservid.

Lisaks säilimisajale on märgitud juurde ka säilimistingimused, need on kohustuslikud:

  • „Kõlblik kuni…” toitudel (näiteks: säilitada temperatuuril +2 kuni +6 °C; hoida 0…+20 °C juures, pärast avamist külmkapis),
  • „Parim enne…” toitude puhul siis, kui nende järgimine on vajalik toidu säilimiseks esitatud säilimisaja jooksul (näiteks: võib säilitada toatemperatuuril).

Allikas: "Tervislik toitumine", 2018, Tervise Arengu Instituut