Ingverijuur sisaldab väärtuslikke eeterlikke õlisid, rauda, ​​vitamiine, kaltsiumi ja muid olulisi mineraale ning mikroelemente, mis tugevdavad immuunsüsteemi. Lisaks sisaldab see gingerooli, mis annab ingverile vürtsikalt terava maitse. Tõhusate koostisosade tõttu võib ingveritee tugevdada immuunsust, võidelda külmetushaigustega, kuna sellel on ka põletikuvastane ja rögalahtistav toime. Seetõttu on kõige parem juua ingveriteed esimeste külmetusnähtude ilmnemisel!

Ingveri ainevahetust kiirendav ja kehatemperatuuri tõstev omadus aitab ka rasvu põletada.

Kuidas õnnestub ideaalse ingveritee valmistamine?

Ideaalse ingveritee saavutamiseks on oluline ingver värskelt lõigata ja kohe teed valmistada, kuna ingverijuures sisalduvad eeterlikud õlid aurustuvad hakkimisel kiiresti.

Tee valmistamiseks pole tingimata vaja ingverit koorida. Koor on soovitav eemaldada siis, kui ingver on veidi vanem, sest see võib anda mõru maitse.

Ingveritee valmistamiseks ei tohiks kasutada jämedaid tükke, vaid pigem palju õhukesi viile. Mida rohkem lõikepinda on, seda paremini saavad ingverijuure head toimeained vette rännata ja tee maitse muutub intensiivsemaks. Viilutamise alternatiivina võite ingverijuurt ka riivida.

Valage ingveriviilud üle keeva veega ja laske sellel vähemalt 5 minutit tõmmata. Mida rohkem ingveri lõikepinda on, seda intensiivsem on tee.

Kuidas muutub ingveritee veelgi maitsvamaks ja tõhusamaks?

Tee leotamisaja pikkus on maitse jaoks hädavajalik. See peaks kestma vähemalt viis minutit. Mida kauem ingveritee tõmbab, seda intensiivsem ja vürtsikas on selle maitse.

Lisades värskelt pressitud sidrunimahla, näpuotsatäie kaneeli või värskeid ürte nagu piparmünt, tüümian, sidrunmeliss, saate oma ingveriteele vürtsi juurde anda ja pakkuda ikka ja jälle uut maitseelamust. Kui eelistate magusat, võite teele lisada ka mett. Mee lisamine on kasulik limaskestadele, eriti nohu ja kurguvalu korral, kirjutab portaal EatSmarter.com.

Ingverivesi – külm alternatiiv ingveriteele

Kas te ei soovi alati juua kuuma teed? Kui soovite ingverijooki külmalt nautida, võite selle asemel teha ingverivett. Valmistage ingveritee, kuid loobuge täiendavatest vürtsidest.

Seejärel laske teel jahtuda ja hoidke seda näiteks külmkapis. Nii et ingverivesi on teil alati käepärast!

Ostunipid ingveri jaoks:

Ingverijuure ostmisel tuleks ideaalis eelistada orgaaniliselt kasvatatud ingverit. Kui te ei soovi ingveritee jaoks ingverit koorida, on orgaaniline ingver eriti soovitatav, kuna tavalist ingverit piserdatakse sageli pestitsiididega. Vastasel juhul satuvad need pestitsiidid vette.

Samuti veenduge, et ingverijuure nahk oleks helepruun, tihe ja kergelt läikiv, sest siis on see eriti värske. Pehmed ingverijuured tuleks poodi jätta, kuna see ei viita värskusele.

Ingveritee ei sobi kõigile

Kuna ingveritee on kosutava toimega, ei tohiks seda juua vahetult enne magamaminekut. Kui teil on kõrge palavik, pole ingveriteed soovitav juua, kuna ingveril on kehatemperatuuri tõstev omadus, mis koormab vereringet seega täiendavalt. Kui teil on tundlik kõht, ei pruugi see vürtsikas tee teile samuti sobida.

Ingverijuur häirib ka vere hüübimist, mistõttu ei tohiks ingveriteed tarbida enne hambaravi ja operatsioone. Samuti koos retseptiravimitega, näiteks verevedeldajatega. Raseduse ja rinnaga toitmise ajal tuleks enne ingveritee tarbimist esmalt konsulteerida arstiga, et selgitada välja, kas selle joomine on teile ohutu.