Aromaatne ja vürtsikas ingver on tõeline imetegija, eriti kui…

1. … teil on kõhuhäired

Ingver võib leevendada maos rasket ja ebamugavat tunnet. Ingveri eeterlikud õlid aitavad soolestiku silelihaskude lõdvestada, võimaldades toidumassil edasi liikuda. Lisage ingverit toidule, sest isegi väike kogus soodustab seedimist. Toiduvalmistamiseks kasutatakse kas värsket, marineeritud või kuivatatud ning jahvatatud ingverit.

2.… teil on menstruatsioonikrambid

Uuringute kohaselt on ingver menstruaalvalu leevendamisel sama tõhus kui ibuprofeen. Ingveri antibakteriaalsed, viirusevastased ja ka valuvastased omadused teevad selle suurepäraseks menstruaalkrampide leevendajaks looduslikul viisil.

Ingveri valu leevendamise eeliste kohta tehtud uuringud näitavad, et see on tõhus menstruaalvaludest (mida meditsiiniliselt nimetatakse düsmenorröaks) vabanemiseks. 2015. aastal käisid teadlased läbi varem avaldatud leiud, et mõista ingveri mõju düsmenorröale, mida ei põhjusta endometrioos. Ajakirjas Pain Medicine avaldatud uuringu järgi oli ingver menstruaalvaludest vabanemisel efektiivsem kui platseebo.

3. … lihased või liigesed valutavad

Ingver aitab ka liigesevalu korral, leevendades põletikulist reaktsiooni, mis tekib liigestes ja liigeste ümbruses. Ingver võib leevendada ka mitmesuguseid lihasvalusid.

4.… soovite kaalust alla võtta

Ingver kiirendab keha soojuse tootmist ja suurendab seeläbi energiatarbimist. On tõestatud, et kui toidukorra alla võetakse kaks grammi ingverit, on suurenenud energiatarbimine märgatav veel kuus tundi pärast sööki.

5. ... tunnete reisi-iiveldust

Ingver on hea reisimisest tingitud iivelduse puhul. Reisi-iiveldust saab ennetada, kui hammustate enne teele asumist väikese tüki ingverit.

NB! Neeruhaiged ja pankrease haigusi põdevad peaksid ingverist loobuma. Samuti ei sobi ingver neile, kes tavaliselt kuumust halvasti taluvad.