Seekord valmistavad koolikokad kalasuppi piima ja rõõsa koorega, porgandipüreed piimaga, risotot kala ja kanalihaga, piimas hautatud sealiha röstitud juurikatega ning magustoiduks vahustatud jogurtit kamaga.

Toitude valmistamisel püütakse leida erinevaid lahendusi, samuti räägitakse läbi ja kirjeldatakse toiduvalmistamise käigus tekkivad probleemid. Koolitusel tutvustatakse ka toidu serveerimist ning antakse erinevaid toitude maitsestamise nippe. Koolitust viib läbi tunnustatud peakokk Inga Paenurm koos Tallinna Teeninduskooli kokkadega.

Tegemist on juba teise sarnase koolitusega, eelmine koolikokkade koolitus toimus 9. detsembril. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda alustas tänavu aastatel 2015-2017 läbiviidava piimaprogrammi elluviimisega, mis on eelkõige suunatud noortele. Piimaprogrammi eesmärk on piima ja piimatoodete maine parandamine, tarbimise sageduse ning koguse suurendamine Eestis.

Programmi raames korraldatakse mitmeid avalikkusele suunatud üritusi, nagu osalemine toidumessidel ja avatud uste päevi piimafarmides, koolitusi ning valmistatakse trükiseid noortele. Koolikokkade piimateemalisi koolitusi on kavas korraldada kaks korda aastas – kevadel ja sügisel. Piimaprogrammi läbiviimist rahastavad Euroopa Komisjon, Maaeluministeerium ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.