Peegelglasuuri komponentideks on suhkur, suhkru- või glükoosisiirup, shokolaad, želatiin ja magustatud kondenspiim. Olenevalt suurusest ja värvist leidub mitmeid erinevaid retsepte.

Peegelglasuuri hõrgutav välimus peidab enda all kihilist vahukooki, puuviljatäidiseid, kreemi ja šokolaadi. Kogu protsess on aeganõudev, kuid tulemus on seda igati väärt!

Vancouveris elav Ksenia Penkina reisib maailmas ringi ja tutvustab oma kauneid töid. Reisid on viinud kondiitri Abu Dhabist Moskvani.

Kui saite inspiratsiooni sarnaste kookide valmistamiseks, siis Penkina internetilehel on võimalik leida õppevideoid, mis mõeldud nii algajatele kui ka edasijõudnutele.

Oma Maitsele kommenteeris peegelglasuuri kasutamist Suhkruingli kondiiter Kertu Lukas:

"Kõik koogid ja tordid, mis kaetakse peegelglasuuriga on tehtud silikoonvormis. Tegemist on mousse ehk vahukookidega, mis külmutatakse ja peegelglasuur valatakse külmunud koogile. Mousse-kook koosneb enamasti marjapüreest, vahukoorest, želatiinist, eelnimetatud koostisosade vahel on kihtidena biskviit."

"Valgest šokolaadist, želatiinist, kondenspiimast, glükoosisuhkrust ja toiduvärvist valmistatud glasuur võiks olla tehtud eelneval päeval. Eestis pakutakse peegelglasuuriga kooke, aga nende kõrghetk jäi paari aasta tagusesse aega. Tavaliselt on need hästi magusad väiksemad koogid ja tordid, mis näevad efektsed välja eriti siis, kui tegemist on mitme värviga. Magusust saab maha võtta, kasutades näiteks suhkruta kondenspiima või valget šokolaadi."