Foto: Shutterstock
Ülemaailmselt tuntud kondiiter Ksenia Penkina valdab meisterlikult kookide peegelglasuuriga katmise kunsti. Valminud koogid näevad välja otsekui läikivad, värvilised ja ahvatlevad kunstiteosed.
View this post on Instagram

❓Ask me any question👇🏻 ⠀ I am assuming the first question that pops up in your mind is recipe-related, BUT lets think twice👇🏻🧐 ⠀ ♥️ As I’ve mentioned in Stories last week - From now on, I want to dedicate some of my time to building our communication and giving back to you guys for all your support and attention! ⠀ 👩🏻‍🍳 I want to share with you my pastry experience, knowledge, my path, opinion, hidden gems and so on. Anything that could be valuable and useful to you, to your hobby, work, art, lifestyle and vision. ⠀ 🙅🏻‍♀️ Recipes can’t build your talent, recipe can’t set your goals, it doesn’t have a vision and it won’t find you customers. So what will? 🤔 ⠀ We can not only talk about cakes, recipes and techniques 🧁 , but also related topics, such as: instagram, 📸 pictures, achieving goals, developing your business, price strategies 📈, teaching 👩🏻‍🏫, studying, starting your pastry journey, creating community, 🏝travelling, online classes, filming, photography, leadership, 🍎 dessert trends, time management, creation of ideas and inspiration💆🏻‍♀️, effective and productive work, thinking outside of the box 🎁 and so on. ⠀ Something that may help you find answers to some aspects of your pastry journey that you’ve been missing. ⠀ 👇🏻 Write your questions in comments and the most interesting ones I am going to answer in my future posts ♥️ ⠀ #kseniapenkina #mirrorglaze #moussecake #pastry #chefstalk

A post shared by 🇨🇦 Pastry Chef Ksenia Penkina (@ksenia.penkina) on

Peegelglasuuri komponentideks on suhkur, suhkru- või glükoosisiirup, shokolaad, želatiin ja magustatud kondenspiim. Olenevalt suurusest ja värvist leidub mitmeid erinevaid retsepte.

Peegelglasuuri hõrgutav välimus peidab enda all kihilist vahukooki, puuviljatäidiseid, kreemi ja šokolaadi. Kogu protsess on aeganõudev, kuid tulemus on seda igati väärt!

Vancouveris elav Ksenia Penkina reisib maailmas ringi ja tutvustab oma kauneid töid. Reisid on viinud kondiitri Abu Dhabist Moskvani.

Kui saite inspiratsiooni sarnaste kookide valmistamiseks, siis Penkina internetilehel on võimalik leida õppevideoid, mis mõeldud nii algajatele kui ka edasijõudnutele.

Oma Maitsele kommenteeris peegelglasuuri kasutamist Suhkruingli kondiiter Kertu Lukas:

"Kõik koogid ja tordid, mis kaetakse peegelglasuuriga on tehtud silikoonvormis. Tegemist on mousse ehk vahukookidega, mis külmutatakse ja peegelglasuur valatakse külmunud koogile. Mousse-kook koosneb enamasti marjapüreest, vahukoorest, želatiinist, eelnimetatud koostisosade vahel on kihtidena biskviit."

"Valgest šokolaadist, želatiinist, kondenspiimast, glükoosisuhkrust ja toiduvärvist valmistatud glasuur võiks olla tehtud eelneval päeval. Eestis pakutakse peegelglasuuriga kooke, aga nende kõrghetk jäi paari aasta tagusesse aega. Tavaliselt on need hästi magusad väiksemad koogid ja tordid, mis näevad efektsed välja eriti siis, kui tegemist on mitme värviga. Magusust saab maha võtta, kasutades näiteks suhkruta kondenspiima või valget šokolaadi."