Fotod: Kadri Marie Männik
1 Kibuvitsad
On omamoodi kummastav, et kibuvits ei ole moosi või kastmena teed meie toidupoodidesse eriti leidnud. Küll saab OÜ Loodusravi pakikesest teha Eestis kasvanud kibuvitsamarjadest teed. Vala poolele kogusele marjadele pool liitrit vett ja lase 12 tundi tõmmata! Apotheka, 40 g hind 1.85.

2 Ternespiima kapslid


Kas teadsid, et enne antibiootikumide aega hoiti viirusi endast eemal ternespiimaga? Kapslid on mugav lahendus – need ei rikne nii kergesti ja imenduvad nii kuis vaja. Ka lisatakse ternespiima kõige kvaliteetsematesse valgupulbritesse. Vasikad ei jää ka oma piimast ilma, sest kapslisse läheb see kraam, mis neist üle jääb. OÜ Teadus ja Tegu pakis on sada kapslit. Apotheka, 30 g hind 28.90.

3 Uus-Kongo Talu hapukapsas


Harjumaal Assakul valmistatakse parimat poekapsast, mida leiad vaid hästi varustatud kauplustest. Kapsaribad on peenikesed, kapsas mõnusalt krõmps ja hapu. Kui teha salatit, siis üksnes sellest kapsast. Lisaks probiootilistele omadustele lubatakse pakendil C-vitamiini koguseks 26,8 mg 100 g kohta ehk 44,7% päevasest normist! Ja kui juhtub, et kapsast jääb veidi üle, pane jäägid sügavkülma. Selverid, 750 g 2.99.