Uued suunad, mille üle tuleb Tallinnas olla rõõmus, on need, mida on kohalik toiduhuviline oodanud juba aastaid. Esimeseks uueks trendiks, mis küll on saanud alguse juba mõni aasta tagasi, on pidev uute lõunasöögirestoranide ja -bistroode teke – söögikohad, mis avavad end hommikusöögiks ning sulgevad ennast, kui tööinimene pärast kontorist lahkumist on kõhu täis söönud.

Teine trend, täiesti uus ja unikaalne, on asjaolu, et kaubanduskeskused, uued ja võimsad kapitalismikatedraalid, on muutunud hea toidu sihtmärgiks. Uued kaubanduskeskused on meelitanud enda ridadesse toidukohti, mida saab pidada heaks ja väga heaks. Niisiis… selvehallid pole enam pelgalt toidu ja riidenodi kokkuostmiseks, vaid sobivad ka neile, kes tahavad hästi süüa.

Kolmas trend, mille üle Tallinnas olla uhke, on seotud linnaosadega: hea toit ei ole enam koondunud vaid pealinna kesk-, süda- ja vanalinna, head toitu leiab igast Tallinna linnaosast: ideaalset Itaalia pitsat Pelgulinnast, suurepärast Hiina rooga Ülemistelt, taimetoite Kalamajast ja nii edasi.

Tallinn on muutumas maailmalinnaks, seda just toidu vaatenurgast. Tallinna gastronoomses pildis on lennukust, on valikuid ja mis peamine, on maitseid, mis löövad sokid jalast...