Siis tuli julge uus põlvkond, mis muutis restoranid valdavalt avatud köögiga asutusteks, kus kokad suhtlevad inimestega toitu tehes ning au sees on kohalikud ja põhjamaised toorained. Venemaa põhjala ulatub Murmanskist Kamtšatkani ning pakub erakordselt laia toorainete valikut karulihast kamtšatka krabini, taimse tooraine rikkusest rääkimata.

Neli aastaaega on Põhjala looduse suurim rikkus. Parimate oskustega toidu tegemine värskest kohalikust toorainest on põhimõte, mis ühendab häid restorane ja häid kokkasid üle riigipiiride. Nädal aega on seitsme niisuguse restorani toidud Pelmi menüüs.”

  • 20. aprillil kl 14-17 pakub oma erimenüüd kogu Peterburi kõige paremaks restoraniks tunnistatud Bourgeois Bohemians ehk BoBo peakokk ja üks omanik Artjom Grebenštšikov, kes pakub lihtsaid ja puhtaid maitseid väga isikupärases võtmes.
  • 21. aprillil kl 14-17 kaaperdab Pelmi köögi Eestist pärit ja siingi tuntud kokk Andrei Šmakov, kes viimastel aastatel on Venemaa restoranimaailma tippu viinud Moskva legendaarse hotelli Metropol restorani Savva. Šmakov kasutab toidu valmistamisel rohkelt erinevaid ja kõige uuemaid tehnikaid, mille tulemuseks on viimase detailini viimistletud ja peenemaitselised road.
  • 22. aprillil kl 14-17 astub külaliste ette Roman Redman, kes on üks Peterburi parimaid lihaspetsialiste selle Neeva äärse linna kuulsast restoranist Meateria Chuck. Tegemist on robustselt efektse restoraniga, kus peetakse lugu lihast ja kõigest, mis erinevate lõigete maitseomadused kõige paremini esile toob.
  • 23. aprillil kl 17-20 saab nautida hõrgutisi, mida valmistab Tallinna gastrobaari TarTar peakokk Dmitri Žuk, kelle käe all valmivad fantaasiarikkalt lihtsad ja värsked tartarid erinevatest toorainetest.
  • 24. aprillil kl 17-20 näitab oma parimaid oskuseid Dmitri Haljukov Tallinna restoranist Cru. Dmitri oskab otsida ja leida kohalikke tooraineid, mida teised restoranid kasutavad vähem või üldse ei kasuta. Ta pakub fantaasiaküllaseid roogasid, millede nimed on sageli humoorikad. Ja ta kasutab toorained alati maksimaalselt ära. Kõige selle tulemusena Cru road eristuvad teistes restoranides pakutavast.
  • 25. aprillil kl 17-20 on kohal Tallinna kõige uuema restorani Jahu peakokk Vadim Pärn, kelle eestvedamisel pakutakse Balti Jaama Turu kõrval ennekõike isetehtud pastaroogasid ning toitu, mis on valmistatud kuu faasidest lähtuvalt.
  • 26. aprillil kl 17-20 lõpetab eriprogrammi Pelmis Pavel Gurjanov, kelle autorirestoran Söe tegutseb Tallinna vanalinnas Kolme Õe Hotellis. Sellel peakokal on selgelt omanäoline toiduvalmistamise viis. Rohkete erinevate tehnikatega valmistatud road on alati maitseküllased ning efektselt serveeritud. Restorani hinna ja kvaliteedi suhe on Tallinna gurmeerestoranide seas üks parimaid.
Taste of Tallinn, mis ühendab unikaalseks söögikohtade kogumiks T1 Mall of Tallinna kõik 32 erinevat restorani, alustab oma sõprade ja külastajate rõõmustamist kulinaarsete eriprojektidega. “Reis ümber taldriku” on neist esimene, mis 20.-26. aprillil toob värsked maitsed ja palju erikülalisi mitmetesse TOT söögikohtadesse.


Peterburi kõige paremaks restoraniks tunnistatud Bourgeois Bohemians ehk BoBo.

Jaga
Kommentaarid