TMW menusündmus "B-sides - lost and found" restoranis “Kaks kokka”

Tallinn Restaurant Week
11.-17.03.2018

Parim viis saada aimu Tallinna restoranidest ja seal pakutavast on igal sügisel ning kevadel toimuv Tallinn Restaurant Week, kus paljude maailma pealinnade eeskujul on juba ligi kümnendi jooksul saanud tulla tavapärasest “magusama” hinnaga nautima peakokkade komplektlõunaid ja -õhtusööke.

Algselt vaid sügisel, kuid sellel aastal teist korda ka kevadel toimuva Tallinna Restoranide Nädala eesmärgiks on elavdada restoranikultuuri, tutvustades kodust väljaspool söömist kui ühte kultuurielamuse ning suhtlemise võimalust nii kohalikele elanikele kui ka turistidele ning seeläbi reklaamida Eestit tervikuna kui elamuste ja võimalusterohket kulinaaria sihtkohta.

Restoranide Nädal on New Yorgist alguse saanud ülemaailmselt populaarne aktsioon, mis julgustab inimesi väljaspool kodu sööma, pakkudes teiste kultuurisündmustega võrdseid elamusi. Kümne aasta möödudes, korraldatakse restorani nädalaid ülemaailmselt ja neist on saanud iga-aastane tõmbenumber nii kohalikele elanikele kui turistidele.

Eesti Toidumess “Sööma”
04.-05.05.2018

Maikuus juba teist korda aset leidvast toiduvaldkonna suursündmusest nimega “Eesti Toidumess - Sööma!” saab riigi silmapaistvaim kulinaarne atraktsioon, mille sarnast Eestis ja ka naaberriikides seni nähtud ei ole, lubab messi peakorraldaja, peakokk Angelica Udeküll.

Messi peakorraldaja ja Eesti Kulinaaria Insituudi akadeemiku Udekülli sõnul on Eesti Toidumessi missiooniks anda Eesti rahvale ja külalistele ülevaade Eesti inimeste toidulaua hetkeseisust ja arengutest. “Riigi suurima kulinaarse atraktsioonina on Eesti Toidumess huviväärsus nii meile kui ka väliskülalistele. See on suurepärane võimalus näidata maailmale kõike head ja paremat, mida Eestis toota ja toiduga teha osatakse,” sõnas Udeküll.

2017. aastal Tallinna Lauluväljakul esimest korda toimunud mess hõlmas endas 500 eksponenti, 70 000 ruutmeetrit messiala ja kahe päeva peale kokku kuni 100 000 külastajat. Tegemist on nii erialainimestele mõeldud kui koguperesündmusega, mis koondab toiduvaldkonnas tegutsevad ettevõtted, organisatsioonid ja arvamusliidrid, toidualased tegevused ja teadmiste vahetuse ning kultuuriprogrammi üheks terviklikuks kahepäevaseks toidukultuurisündmuseks, mille sarnast Eestis varem korraldatud ei ole.

Tallinna Tänavatoidufestival
09.-10.06.2018

Tallinna Tänavatoidufestival on suur rahvusvaheline tänavatoidusündmus, mis annab võimaluse tutvuda värskeimate toidutrendidega – nii nendega, mis sündinud tänaval, kui nendega, mis leiavad aset meie kodustes köökides. Festivalil saab nautida toiduautode (foodtruck'id), pop-up tänavakohvikute, tipprestoranide ja alternatiivkokkade valmistatud värsket tänavatoitu. EV 100 juubeli puhul on fookuses Eesti tänavatoit ja uued maitsed.

Sibulakülade elu-olu augustis.

Varnja Kalalaat
28.04.2018

Traditsiooniks muutunud igakevadine Varnja Kalalaat on Peipsiääre hooaja avamise üritus. Laadal on kohal erinevad värske kala ja kalasaaduste müüjad, kalastusvahendite müüjad, samuti toitlustusepakkujad ning istikute, käsitöö jm laadakauba pakkujad. Laadal on meelelahutust nii suurtele kui väikestele. Lisaks Tallinnas toimuvatele sündmustele toimub ürtitusi ka kaugemal ning kala on toit, mille järele tasub sõita.

Kalamaja Hoovikohvikute Päev
19.-20.05.2018

Kümnendat korda toimuva Eesti suurima asumifestivali ehk Kalamaja Päevade raames toimub ka järjekordne hoovikohvikute päev, kus oma õued ja hoovid avavad näljastele ja uudishimulikele terve naabruskond Tallinnas. Kõik kellel soovi saavad omal vabal valikul valmistada toitu või toite ning siis oma ülelinna kokku vajunud külalisi hea ja paremaga kostitada. Vastavalt siis emmotsioonile ja kõhutundele jäetakse kostitaja kaukasse ka mõned eurorahad. Väga kaunis ja põnev söömatrend.

Hea Toidu Festival – Grillfest
08.-09.06.2018

Grillfest toimub iga aasta juunikuus Pärnus, looduskaunil Vallikääru aasal. Kahel päeval pakuvad head ja paremat 300 toidupakkujat Eestist ja välismaalt. Avatud on välirestoranid ja kohvikud ning isegi lemmikloomarestoran. Toimuvad Hea Toidu Laat, üleriigilised kalapüügi ja toiduvalmistamise suurvõistlused ning laste rõõmuks suur ja sisukas mängumaa. Grillfestile on oodatud igaüks, sissepääs on tasuta!

Grillfesti teine päev