"Elu liigub paljude jaoks kiire tempoga. Aeglases, rahulikus toimimises ja keskendumises käsil olevale on midagi tõeliselt kasulikku. Vähim, mida toiduvalmistamise protsess pakub, on tähelepanu kõrvale juhtimine. Hetkes olemine, keskendumine siin ja praegu, see on puhastav," ütleb Ohana.

"Köögiviljade tükeldamine nõuab tähelepanu, samuti ajastamine ja temperatuuri hindamine. Millegi maitsva loomine nõuab kannatlikkust. See on väärtus, mida õppida," lisab ta.

Ohana sõnul ei piirne saavutusega kaasnev positiivne tunne, mida inimene ise söögi valmistamise käigus kogeb, ainult ühe söögikorraga, vaid on seotud pikema ajaga. Tegemist on mingi konkreetse oskusega, mis jääb terveks eluks.

"See sõltub inimesest ja kogemusest, kuid üldiselt näen, et inimesed omandavad oskuse, milles nad saavad end hästi tunda. Tehes midagi kasulikku ja tähenduslikku enda ja oma lähedaste heaks omandatakse enesekindlus, " ütleb ta.

"Sööki valmistades õpitakse, kuidas kohal olla ja hetkes elada, hinnata väikseid asju. Õpitakse teistega suhtlema, lahendama probleeme ja juhtima aega."

Toiduvalmistamine kätkeb loovust

Valmistage toit, mis maitseb uskumatult, ja olete kohe saanud selle roa kohta õiguse veidi uhkustada. Kui valminud toit on esteetiliselt meeldiv, saate seda jagada sotsiaalmeedias, millega tihti kaasneb teiste reaktsioon. Laske kiitusel ja headel emotsioonidel enda juurde tulla!

"See on minu teraapiline seanss, mille lõpus saan ise tehtud toitu nautida," ütleb Ohana.

Allikas: Her