AMPS Järve bistroo juhataja, Katrin Urtam:

"Praegu on rahvast vähem liikumas, kas see on koroonaviirusega seotud, seda ei oska öelda. Kuna asume keskusest eemal, siis meile turistid ei jõuagi. Oleme klientidele bistroo avamise algusest saadik pakkunud käte desinfitseerimise võimalust ja seda tehakse nüüd usinamalt, kui eales varem. Hiljuti puhastas üks klient lisaks kätele desinfitseerimislahusega koguni oma nägu!"

Lucas Pärnamets, kohvik Katarinenthal juhataja:

"Hetkel suurt muutust klientde tarbimiskäitumises ei ole märgata. Meil on olemas antibakteriaalne puhastusvaht, mis on ettevõttes ka varasemalt kasutuses, aga tavaklientidele me seda seni laialdaselt ei pakkunud. Kes on huvi tundunud spetsiaalselt käte puhastamise vastu, siis oleme seda alati võimaldanud. Muutunud on see, et nüüd on desinfitseerimisvahend letil ja kõigile kättesaadav."

Da Vinci restoranide tegevjuht, Rain Uusküla:

"Mida vähem paanikat õhutavaid artikleid ilmub, seda väiksem on muutus klientide käitumises. Käte desinfitseerimiseks mõeldud vahend on meil nüüdsest olemas ja kliendid saavad vajadusel käsi puhastada. Oleme täheldanud, et toitude koju tellimine on kasvanud. Kui restoranides on kliente vähem olnud, siis seda tasandab toidu koju tellimine."

Reval Café kommunikatsioonijuht, Maarja-Triin Krabi:

"Kuna toitlustusvaldkonnas on aasta esimesed kuud natuke vaiksem periood, siis hetkel ei seostaks tarbijate käitumisharjumusi koroonaviirusega. Pigem võrdleme hetkekäibeid eelneva aasta sama ajaga, mis ongi tavapäraselt väiksemad. Küll aga on meie klienditeenindajad tõesti märganud inimeste teadlikkuse tõusu ning kohanud mitmeid turiste näomaske kandmas. Samuti on teenindajate sõnul märgata käte puhastamises mõningast muudatust, kuna pesemisvahendeid on hakatud rohkem kasutama. Reval Café kohvikutes on olemas meie klienditeenindajate tarbeks desinfiseerimisvahendid, mida nad hoolsalt ka kasutavad. Lähipäevil on saabumas kohvikute teenindussaalidesse klientidele mõeldud desinifitseerimisvahendid."

Snoob Resto juhataja Janica Kool:

"Oleme täheldanud, et kliendid on hakanud usinamalt käsi pesema. Mis peakski enne sööma asumist olema elementaarne! Erinevalt varasemast näeme toite lauda viies, et enne einestama asumist suundutakse kätepesuks tualetti. Pidusid ja broneeringuid jagub endiselt, naisepäeva puhul öeldi küll seoses haigestumisega 2 lauabroneeringut ära. Oleme töötajatega rääkinud hügieenireeglite järgimise teemal. Loodame, et viiruspuhang läheb ruttu mööda ja inimestele jääb harjumus käsi pesta."

Kohvik Komeet juhataja, Marelle Lehter:

"Hetkel ei ole me täheldanud, et inimesed käiksid vähem väljas söömas. Küll oleme märganud, et klientidel on kaasas käte puhastamiseks mõeldud vahendid. Pakume klientidele käte desinfitseerimise võimalust kohvikusse sisenemisel, lisaks desinfitseerime tihedamalt laudu ja ukselinke."