Majandusanalüütik Peeter Koppel sõnas kunagi, et eestimaine ärimudel näikse olevat see, et ühe ametikoha peale võetakse tööle üks mees tegema ära kahe mehe tööd ja saavutama viie mehe tulemust. Kuna töörollid on sageli üle koormatud, siis ei kujuta me ette, et teeksime lühemaid päevi. Samas on see ainus võimalus koormusi vähendada, rolliülesandeid jagada, töökohad paindlikumaks muuta. Kõik see ei juhtu üleöö, kuid on pikaaegse targa juhtimise tulemus. Kui peakokk on ise ka ettevõtte juht, siis võib tekkida rollikonflikt. Ise tööd rabades ja halba eeskuju näidates ei saa me ehitada töökultuuri, mis on eluterve ja pikas jooksus mõistlik.

Olin kunagi Skandinaavias reisides ja Soomes elades hämmingus sellest, kui vara suletakse sealsed söögikohad. Nüüd oskan seda kõrgelt hinnata. Samuti rõõmustan, kui näen söögikohti, kus teenindav personal n-ö lõputiitrite ajal ka endale mõnusa õhtusöögi klientide saali serveerib. Minu jaoks on see märk hoolivast mõtteviisist. Sellistesse paikadesse tahan enam minna kui nendesse, kus toit saabub kellegi tervise ja südamevere hinnaga.