Tori 4

Resto Hafen.
Kuressaare Jahtklubis asuv Resto Hafen võib õigustatult olla uhke, sest asudes kesklinnast vaid 10 minutilise jalutuskäigu kaugusel, viib selle sümboolse nimega (Hafen tähendab saksa keeles sadamat) söögikohani kõige kaunimate kohalike vaatamisväärsustega pikitud tee. Teekonna algusesse jääb Kuressaare linnaväljak, kust tuleks Lossi tänavale suundudes ja vanalinna arhitektuuri nautides liikuda linnapargi ja kõlakoja poole, siis vanast tenniseväljakust möödudes võtta piki vallikraavi suund päris Kuressaare äärel asuvasse Jahtklubisse.

Just siin saab kõige paremini tunnetada selle kauni linna avanemist merele ja peale meeldivat jalutuskäiku kui vaim on saanud kosutatud, tuleb keha kord! Jalutuskäik on ainult üheks Hafenisse jõudmise võimaluseks, siia on oodatud ka külalised merelt!

Resto Hafen.

Menüüs on kalaroad ja mahlased pastad ning mõeldud on ka magusasõpradele. Siinsete magustoitude koloriit ja maitse on kahtlemata vastupandamatud ka neile, kes magusaarmastajad ei ole.

Hafenis saavad ka väikesed restoranikülastajad toitude ooteaega meeldivalt veeta, konkreetset lasteala küll ei ole, aga seda on võimalik loominguliselt tekitada, samuti on mänguasjade arsenal arvestatav.

Õlu: 4.00-5.00 eurot (33 cl)

Kohv: 2.50-3.00 eurot

Päeva kalasaak: 12 eurot

Restoran Ku-Kuu

Pargi 6

Restoran Ku-Kuu interjöör.
Kuressaare Kuursaalis tegutseb restoran Ku-Kuu, mis võib julgelt väita, on üks paremini värske kalaga varustatud restorane Eestis. Ku-Kuu pakub valdavalt kohalikust toorainest erineva tekstuuriga huvitavad maitsekombinatsioone. Päevamenüüs on esmapilgul lihtsad toidud, mille võlu peitub heas tooraines. Hästi valmistatud kala, värsked kartulid ja ürdid ning tartar-kaste serveerituna spetsiaalselt Ku-Kuu restorani jaoks valminud suurtel keraamilisetel nõudel. Erinevad rõhuasetused ja värvid on oskuslikult valitud. Ja muidugi magusalett – värsked küpsetised, mis pakuvad kohvi või tee kõrvale maitsenaudinguid.

Romantilist hõngu annab hoonele puitpitsiga veranda, mille kaudu sisenetakse suurde saali, kus võib tunda möödunud aegade hõngu – muljetavaldav puitkonstruktsioon, akende nurkades jäävad silma väikesed sinise, punase, rohelise ja kollase klaasi ruudud, mis lasevad päikeselise ilma korral ruumi värvilise valgusjoa.

Restoran Ku-Kuu päikeseterrass.
Värskes õhus söömist eelistajatel on lisaks võimalus valida kahe terrassi vahel – varju pakkuv veranda hoone esiküljel või Kuressaare lossi poole avanev päikeseterrass.

Kohv: 2.80-3.00 eurot

Õlu: 3.60-4.50 eurot (33cl)

Päeva kalasaak: 8.00-14:00 eurot

KURE

Tallinna 9

KURE.

Kuressaare vanalinnas asub Tallinna tänaval üks huvitava ajalooga vana puithoone, mis püüab möödujate tähelepanu, mitte ainult väärika klassitsistliku paarissammastega fassaadirõduga, vaid ka kohvik KURE hõrgutavate kohvilõhnadega.

KURE.
Kuigi tegemist on Kuressaare kõige väiksema kohvikuga, kus suvist väliterrassi arvesse võttes on kokku 18 kohta, saab sundimatult maitsekasse kohvikuruumi sisenedes ruttu selgeks, et see pole kaugeltki kõik. Kures käik avardab lisaks meeltele ka kohvisõnavara, võimalik on valida üle 10 erineva kohvijoogi seast. Kohvijookide juurde saab valida ampse mahlaste muffinite, krõbedate croissantide ja hõrkude kookide ning käsitöökommide näol.

Kohv: 2.00-2.50 eurot

Õlu: 2.50 eurot (33 cl)

Vanalinna Kohvik

Kauba 8

Vanalinna Kohvik.

18. sajandist pärit maja annab sisekujundusele kätte noodi, millega siin on meeldivalt arvestatud. Tunda on klassikalise kohviku hõngu - põrandal kalasabamustriga parkett, seina ääres klaver, lugeda saab värskeid ajalehti. Kohviku interjööris on must-valgetel raamitud fotodel kajastatud Kuressaare ajalugu, millel näeme toredaid prouasid ja härrasid jalutuskäiku tegemas ning grupifotodel uhkete autode juures tähtsa moega poseerimas.

Anfilaadsüsteemis tubades jääb silma korrastatud vanaaegne mööbel, taastatud mantelkorstna sisemuses võib väiksem seltskond end privaatsemalt einestama sättida. Uksest sisenedes ja ruumides edasi liikudes muutuvad toad järjest väiksemaks ja hubasemaks, tipnedes toreda lastenurgaga, mis on Vanalinna kohviku üks viimaseid arendusi. Vanemad saavad mängunurga läheduses muretult kohvi ja kooki nautida ning ajalehti lugeda.

Vanalinna Kohviku suveterrass.

Kohviku kondiitritoodete valik on muljetavaldav, külastajatel on iga päev võimalik valida ligemale 20 sorti piruka ja saia vahel, samuti võib koogiletist leida ahvatlemas 8-10 erinevat kooki. Kõige parem on tulla hommikul vara, sest siis on letid lookas erinevate maitsvate pirukate ja hõrkude kookidega täidetud vaagnatega. Lõunastajatele pakutakse päevasuppi ja -praadi ning alati on võimalik valida ka mitme salati vahel.

Kohv: 2.00-2.80 eurot

Supp: 1.70-2.55 eurot

Päevapraad: 4.50 eurot

Õlu: 4.00 eurot (33 cl)

Classic Kohvik

Lossi 9

Classic Kohvik.

Enne linna suurima vaatamisväärsuse, Kuressaare linnuse külastamist, on võimalus jalga puhata ja keha kinnitada linna peatänaval juba paarkümmend aastat saarlasi ja mandrilt tulijaid soodsate päevakkumistega kostitavas Classic Kohvikus. Aastate jooksul on menüü muutunud eksklusiivsemast lihtsamaaks, tööpäevadel saab siit ka päevapraadi- ja päevasuppi osta. Pikkade aastate jooksul on Classicu tõmbenumbriks olnud maitsvad pirukad – mahlane kirisipirukas ja juustu-singipirukas on need pagaritooted, mille pärast paljud sammud taas Classicu poole seavad.

Classic Kohvik.

Kohv: 2.00-2.50 eurot

Päevapraad: 4.50 eurot

Supp: 2.50 eurot

Õlu: 3.50-5.50 eurot (33 cl)