PMG kodunduseõpetaja ning konkursi üks organisaator Pille Pruudeni sõnul on Kokapoiste konkursi peamiseks eesmärgiks tervisliku toitumise ja kokanduse populariseerimine. „Kokapoiste konkurss pakub poistele eneseteostusvõimaluse, arendab omavahelist koostööd, üksteisega arvestamist ning teineteise toetamist. Konkursi vajalikkust ning populaarsust näitab see, et igal aastal on osalejate arv suurenenud,“ lausus Pruuden.

Konkursil osalejad peavad võistlusroa valmistama kohapeal varem teavitatud teemal. „Hõrke ja isuäratavaid võistlustöid on varasemalt tehtud teemal nagu „Üllatuslaud lemmiklauljale või –bändile“, „Nõiduslikud tervendavad suutäied“, „Minu toit on kunstiteos“ jne. Selle aastase konkurssi teemaks on üllatus hommikusöök sõbrale,“ tutvustas Pruuden. Kõikidest konkursil osalenud retseptidest valmib elektrooniline fotodega retseptikogumik.

Võistlusroog valmib kohapeal 30 minuti jooksul ning neid tuleb 1 minuti jooksul esitleda žüriile ning kaasvõistlejatele. Seejärel hindab žürii toidu valmistamise käiku, võistlejate koostööd, toidu maitset, loovust toidu esitlemisel ning ka kokapoiste outfit’i (st. välimust, visuaalset tervikut). Sellel aastal kuuluvad žüriisse PMG vilistlastest tegevkokad Ott Toomik (Põhjaka) ja Indrek Tamme (Foody Allen), lisaks kauaaegne Kokapoisi konkursil osaleja PMG 10. klassi õpilane Toomas Erik Uus, Tallinna Teeninduskooli, Pirita linnaosavalitsuse ja kooli toitlustaja esindaja.

Igasse võistkonda kuulub kaks poissi ning võisteldakse 4. vanuserühmas (1.-3.klass, 4.-6.klass, 7.-9.klass ja 10.-12.klass). Meisterkoka tiitel antakse välja iga vanuserühma parimale võistkonnale. Välja antakse ka eripreemiaid.