Esmakordselt pakuti laadalistele vaadist kallatavat lämmastikukohvi 2012. aastal Austinis Texses, kus tootega tuli välja Cuvée Coffee nimeline kohvik. Väikestesse purkidesse ja poeriiulitele jõudis sama jook aga alles 2014. aasta sügisel.

Cuvée Coffee kohviku asutaja Mike McKim kommenteeris, et lämmastiku kohvil on äärmiselt omapärane ja pehme maitse ning paitus. "Lisaks näeb see kohv klaasis vahuga imeline välja," lisas McKim.

Lämmastikkohv on oma olemuselt kvaliteetselt röstitud ubadest valmistatud väga kvaliteetne kohv, mis on jahutatud ning seejärel lämmastikuga rikastatud. Lämmastik annab kohvile mulli ning kerguse. Klaasi valatuna paistab see kohv välja nagu hea Iiri stout - värvilt tume, liikuva mulliga ning tugeva vahuga.

Kuidas lämmastikkohvi juua? On neid kes joovad seda kohvi puhtalt, on neid, kes valavad purgist kohvi jääkuubikutele, on neid, kes lisavad kohvile koort või piima, on neid kes rikastavad seda jooki siirupitega. Mõnedki baarid ja kohvikud on lämmastikkohvi aluseks võttes töötanud välja nii kokteile kui magustoite.

Joogimaailma uusim trend on hetkel üldse kõik joogid, mis tulevad vaadist - külmalt pruulitud kohv, mulliga teed (sparkling tea), kombucha.

San Franciscos asuva Highwire Coffee Roasters'i esindaja Tony Serrano ütles, et kohvifriigid otsivad pidevalt uusi viise kuidas saada uuemat kohvinaudingut. "Hetkel on selleks just külmad ja erinevate gaasidega pruulitud kohvid. Praegune lämmastikufännlus on vaid zeitgeist, ajastu märk, üks peatus pikemal teel uute ja paremate kohvikatsetuste rajal," mainis Serrano.

Viimaste aegade barrista-võistlused on toonud avalikkuse ette ka sous-vide kohvioad, kus vaakumis ja pikaaegselt madaltemperatuuriga veevannis hoitud rästitud kohvioad pruuliti võitnud kohvinaudinguks.