Kuna ka õllede maitsestamiseks kasutatakse vahel nii küüslauku kui tšillit, siis hapendatud kurkide lisamine õllele tõstab korraga nii õlle mekki, kui toob iga sõõmuga suhu värskendava kurgimaitse. Huvitaval kombel värske kurgi lisamine õllele seda maitset väga ei tekita.

Lisaks on hapukurk ja muud hapendatud ampsud - oliivid, tšillid jne. - väherasvased, tervislikud ja krõmpsuvad ehk ideaalsed baaritoidud joomise vahele. Samas on paljud õllenautijad läinud hapendatud köögiviljadest kaugemale - näiteks marineeritakse õlle kõrvale hammustamiseks ka keedumune. Veel on teada retsept, kus heledale õllele lisatakse hulka paar pitsi tomatimahla.

Hapendamisprotsessi ja eriti kurkide hapendamist on tuntud aastatuhandeid, esimesed kirjalikud märkmed hapukurkidest pärinevad Tigrise orust aastast 2030 enne Kristust. Toiduajaloolaste kohaselt oli ka Cleopatra jumaliku ilu üheks garandiks hapendatud kurkide söömine.

Igal juhul, kui järgmine kord läheb õllenautimiseks, ärge kartke libistada kruusi enne virde serveerimist üks krõmpsuv hapukurk.

Vaata ka, milliseid erinevaid hapendatud kurke valmistatakse: