„Kuum smuuti sobib ideaalselt hommikusöögiks või päevaseks vahepalaks. Kuuma smuutit saab ka termosega kaasa võtta, näiteks jalutuskäigule või terviserajale“, on smuutikuninganna Eliq uutest kooslustest vaimustunud.

Tee, taimetee või ürtide ja vürtside segu on peamised koostisosad, millele lisanduvad mitmesugused viljad. Kuivatatud terveid marju ja puuviljatükke soovitab Elig enne kasutamist leotada. Kuumad smuutid on plahvatuslikult kuulsust kogunud ja kiiresti saanud uueks trendiks Põhjamaades ja Euroopas.

Omavalmistatud smuutide eelis on see, et tead kindlalt, mis seal sees on. Võid ise koostisaineid valida, maitseid ja koguseid muuta. Kui võimalik, vali mahetooted, milles on säilinud kõik loomupäraselt kasulik.

Kuum roheline smuuti

Puuviljane smuuti maitseb hästi ja on toitev ja mõnusalt magus. Spinati võib ka ära jätta, kuid Eliq soovitab kasvõi natukenegi proovida.

Valmistamine
  • Kuumuta õunamahl ja vürtsid 70°C, pane kaas peale ja lase tõmmata, kuni segu on jahtunud 50-55°C. 
  • Pressi sidrunist mahl välja. Riivi apelsini koor, koori apelsin ja tükelda viljaliha. Viska seemned ära. 
  • Koori õun, eemalda südamik ja haki viljaliha väikesteks tükkideks. 
  • Maheõunu ei ole vaja koorida. 
  • Mikserda jahutatud mahlasegu ja spinat. Lisa ülejäänud koostisosad ning mikserda kuumaks ja aromaatseks jõujoogiks. 
  • Kui soovid, et smuuti oleks tõeliselt kuum, siis kuumuta seda kastrulis, aga ära lase kunagi keema!