“Tumeda šokolaadi tarbimine näitab jätkuvalt tõusutrendi, ulatudes juba üle 26 protsendi kõikidest müüdud tahvlitest,” sõnas Aasma ning lisas, et tõenäoliselt on kasvu põhjuseks järjest laienev tumeda šokolaadi valik ning tarbija tõusnud teadlikkus selle kasulikkusest.

Mida tumedam on šokolaad, seda rohkem sisaldab see kakao kasulikke omadusi. “Vähemalt 70%-lise kakaosisaldusega šokolaad on tervislikumaks alternatiiviks teistele maiustustele, kuna see sisaldab ohtralt antioksüdante ning mineraale nagu magneesium ja kaalium, sisaldades seejuures reeglina vähem suhkrut,” selgitas Aasma.

Erinevad teadusuuringud on leidnud, et antioksüdantiderohke tšilli tugevdab immuunsüsteemi, aitab parandada seedimist ja põletada rasvu ning stimuleerib vereringete.

Lisainfot tumeda šokolaadi omaduste kohta saab Eesti Toiduliidu veebilehelt.