Aasta kokk 2020 finaalis osalevad Riho Sommerman (Hapsal Dietrich), Rait Pettai (Horisont), Jevgeni Kolikov (Love Mussels), Noel Moglia (Attimo), Alexey Aleksandrov (180 kraadi) ja Ivan Derizemlja (Lokal).

Vaata Aasta kokk finalistide tutvustusi siit: https://youtu.be/Vg1bQ_cjB3s

Võistlejatel tuleb etteantud aja jooksul valmistada eelroog, mille kohustuslikuks tooraineks on forell Pähkla forelli-kasvandusest, pearoog, mille kohustuslikuks tooraineks on sea tagakoot, sea veri ning hooajaline metsaseen, ja magustoit, mis peab olema gluteenivaba ning milles on kasutatud külmutatud murakaid.

Parimatest parimad selgitab välja žürii, kuhu kuuluvad peakohtunik Marko Sõmer (Horisont), Aasta Kokk 2019 Cätlyn Priks (Von Krahli Aed), Angelica Udeküll (Wicca), Rado Mitro (RADO), Stefan Berwanger (Alexander) ja Martin Meikas (Ö). Boksikohtunikud on Koit Uustalu ja Kaido Metsa.

Aasta kokk 2020 auhinnatseremoonia ning Eesti Peakokkade Ühenduse 20. juubeli tähistamise ülekanne algab laupäeval, 31. oktoobril kell 19.00.

Eesti kööki, restoranikultuuri ja Eesti toidukultuuri edendav üritus toimub juba 26. korda, tegemist on Eesti Peakokkade Ühenduse poolt korraldatava pikaealiseima ja professionaalseima kokkade võistlusega Eestis. Möödunud aastal võitis väärika Aasta koka tiitli Cätlyn Priks ning Noorkoka tiitli Noel Moglia.