Gerli kaasab pereliikmeid senisest enam kodustesse toimetustesse. „Varem ma kiiruga ikka tegin pea kõik ise ära ja tundus, et nii on lihtsam. Aga nüüd tüdrukud aitavad köögis ja saavad ka sellest aru, et triigitud pesu ei ilmu kappi iseenesest,“ avaldab ta.

Lisaks majapidamistöödesse kaasamisele on praegune aeg ka võimalus lastele kokakunsti õpetada ning neid söögitegemisse kaasata. Lastega koos kokkamine võib olla äge vaheldus peremenüüsse ja võimalus katsetada kelmikamate retseptidega. Altpoolt leiadki kaks vahvat retsepti, mis Gerli peres lastega koostöös on valminud.

Loomingulised Lotte-tegelastega võikud

Vaja läheb: 3 viilu Lapi leiba, sulatatud juustu, porgandit, keeduvorst või –singi viile, suitsuvorstiviile, viilutatud juustu, kurki,mustikaid, viinereid

Tee nii: Määri igale Lapi leiva viilule sulajuustu. Riivi porgand – sellest saavad Lotte juuksed. Seejärel lõika keeduvorstist välja tegelaste näokujud. Juustust ja mustikatest saad teha iga tegelase silmad, suitsuvorstist saavad põsed ja Brunole tukk. Lõika kurgikoorest viilud ning meisterda neist tegelastele vurrud. Alberti pikad kõrvad saad teha viineripoolikutest.

Šokolaadised rüütlid

Vaja läheb:

Rüütlid 8 viilu saia
2 dl mandlipiima või tavalist piima
1/2 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
1 sl kakaopulbrit
2 muna

Šokolaadikaste:

100 g šokolaadi või küpsetusšokolaadi

1 sl võid
1/2 dl mandlipiima või tavalist piima

Kaunistuseks 2 banaani mandlilaaste soovi korral tuhksuhkrut

  • Esmalt valmista šokolaadikaste. Selleks tükelda šokolaad kastrulisse. Lisa muud koostisosad ja kuumuta nõrgal tulel pidevalt segades kuni šokolaad on sulanud ja kaste ühtlane. Lase jahtuda.
  • Seejärel valmista munapiim. Selleks mõõda madalasse kaussi (mandli)piim, suhkur ja vanillsuhkur. Sõelu sekka kakaopulber ning sega vispliga. Viimasena lisa munad.
  • Rösti mandlilaaste kuumal pannil, kuni need saavad pisut värvi ning pane kõrvale. Viiluta ka banaanid.
  • Aseta kaks eelnevalt röstitud saiaviilu munapiima sisse ning hoia neid seal seni kuni need on kergelt läbi imbunud. Seejärel tõsta viilud kuumale pannile ning prae mõlemalt poolt. Kui tõstad viilud taldrikule, siis ühe kääru peale tõsta lusikaga tubli kiht šokolaadikastet ja banaaniviilud. Teine viil säti šokolaadiga kaetud viilu peale kaaneks.
  • Kaunista šokolaadirüütlid mandlilaastude ja tuhksuhkruga ning naudi soojalt.