FOTO: instagram.com/Rene Redzepi/Wikimedia
Nimeka René Redzepi juhitud maailmakuulus restoran Noma pöördus sel kuul tavapärase toimimise juurde tagasi, avades uksed menüüga, milles esindatud nii kohalikud köögiviljad kui ka vanad tuntud lemmikroad.

Restoran pakkus mõnda aega pärast koroonakriisi järgset taasavamist välitingimustes burgereid, kuid nüüd ollakse mõningate muudatustega Noma tavapärase menüü juures tagasi, vahendab FineDiningLovers.com.

Noma 2.0-l on sõltuvalt aastajast ja tooraine päritolust kolm eristatavat menüüd: mereannid (veebruar - mai), köögiviljad (juuni - september), ja mets- ning ulukid (oktoober - detsember).

Rõhuasetus on pandud viimase 2 aasta parimatele roogadele, mille keskmes on taimekuningriigi maitsvaimad saadused, nende vahele pikitakse lisaks grillitud mereandidele ka mõni lihatükk.

Vanade lemmikute seas on menüüs esindatud värskete ürtidega roosilõhnaline söödav "muld", mis ilmus esmakordselt Noma menüüsse 2018. aasta köögiviljahooajal. Menüüst võib homaari ja austrite kõrval leida ka tsitruselise noodiga sipelgad.

Heitke pilk mõnele Noma 2020 suvemenüü parimale palale (saadaval kuni 3. oktoobrini, siis saavad peateemaks mets ja ulukid).

Avamispäeval tervitasid restorani sissepääsu juures külalisi sajad rippuvad sibulad ja küüslaugud.

Taldrik ürtide ja hooajaliste köögiviljadega

Mõned suvemenüü parimad koostisosad

View this post on Instagram

Ingredients from our first menu in covid 19 era

A post shared by Rene Redzepi (@reneredzepinoma) on

Auster ja tomat

Salat grillitud ubade ja marjadega, millele sipelgad annavad tugeva tsitruselise noodi.


Lillepotimagustoit
View this post on Instagram

Rose cake is back on the menu

A post shared by Rene Redzepi (@reneredzepinoma) on

Seeneaeg

View this post on Instagram

So high on flavor

A post shared by Rene Redzepi (@reneredzepinoma) on