Kohvipaks on tasuta, keskkonnasõbralik ja toitainerikas väetis. Lisaks kofeiinile sisaldab see lämmastikku, kaaliumi ja fosforit.

Eelistage orgaaniliselt kasvatatud kohviubadest kohvi valmistamise tagajärjel tekkinud kohvipaksu kasutamist väetisena. Puistake seda õhukeselt mullale või lisage kompostihunnikusse. Värvist hoolimata on see kompostimisel lämmastikurikas orgaaniline materjal. Tasakaalustage seda kindlasti piisavalt näiteks süsinikurikaste kuivanud lehtedega, soovitab portaal GrowVeg.

Pöörake tähelepanu järgmisele: kohvipaks peab kõigepealt jahtuma ja olema võimalikult kuiv, enne kui see segatakse potimullaga. Eriti rõõmustavad kohvi üle roosid ja pelargoonid, aga ka köögiviljad, näiteks tomatid ja suvikõrvits.

Kohvitaim on üks enim taimekaitsemürkidega pritsitud kultuure. Kui teile meeldib kohvi juua, siis oma tervise huvides võiksite eelistada mahedalt kasvatatud kohviube.

2. Kohvipaks neutraliseerib lõhnad

Kas külmik lõhnab juustu järele? Kohvipaks neutraliseerib sellised lõhnad loomulikult. Jätke kohvipaks mõneks tunniks kausiga külmikusse ja soovimatud lõhnad on kadunud.

3. Kohvipaks võimaldab munade värvimist ilma kemikaalideta

Kas olete kunagi lihavõttemune värvinud looduslikult? Kui ei, siis võite proovida seda kohviga teha. Lahustage kohvipaks leiges vees, kastke muna vette ja kuivatage seejärel õhu käes. See annab munakoorele karamellivärvi tooni.

4. Kohvipaks puhastab kangekaelse mustuse

Üks parimaid asju kohvipaksu kohta on selle puhastusvõime. Pesukäsna peal kasutades aitab see puhastada mustust, mis pole leotamisega kadunud. Saate seda efekti kasutada, näiteks põhjakõrbenud kastruli puhastamisel.

Kuidas see töötab?

Pange kohvipaks määrdunud kohale, hõõruge sisse ja nühkige seejärel hoolikalt. Lõpuks loputage veega.

5. Kohvipaks teeb ilusaks

Kohvipaks sobib ideaalselt looduslike ilutoodete valmistamiseks. Näokoorimisel puhastab see poorid ja kehakoorijana tagab sileda, elastse naha.

3 kohvipaksu kasutamise viisi nahale ja juustele:

Näonaha koorimine: lahjendage kohvipaksu oliiviõliga ja lisage veidi mett. Kandke näole, masseerige ja loputage.

Kehakoorija: segage kohvipaksu võrdsetes osades dušigeeliga. Seejärel hõõruge õrnalt nahale ja loputage.

Šampoon: segage peotäis kohvipaksu šampooni või palsamiga ja masseerige juustesse nagu tavaliselt. Oodake mõni minut ja loputage.