Foto: Shutterstock
Selle banaanijäätise retsept koosneb ainult ühest koostisosast – küpsest, kreemisest banaanist. Seda mõnusat maiust lihtsalt peab proovima! Sobib ka veganitele, ja gluteeniallergikutele!

Lisaks lühikesele koostisosade loetelule avaldab see banaanijäätis muljet ka lihtsa valmistamisviisiga!

Koostisosad:

Küpsed banaanid (rusikareegel: 1 banaanist saate 1 portsjoni jäätist). Eelistage ökoloogiliselt kasvatatud banaane!

Valmistamine:

  • Koorige banaan ja lõigake ühesuurusteks tükkideks. Pange viilud sügavkülmikusse ja külmutage üleöö.
  • Püreestage külmutatud viilud kannmikseris. Töödelge segu 4-5 minutit, kuni see on kreemjas.
  • Kaunistamiseks puistake peale hakitud šokolaadi või pähkleid.

Kreemja tekstuuriga banaanid annavad jäätisele meeldiva põhja, millele saate soovi järgi maitseid ja koostisosi lisada.

Proovige järgmisi banaanijäätise variante:

  • 3 banaani + 100 g vaarikaid + 1 sl vahtrasiirupit
  • 3 banaani + 2 × 45 ml espressot + 2 sl kakaopulbrit + 2 datlit + 3 sl hakitud šokolaadi