Kurgikrõpsud

Kurk sisaldab antioksüdante, A-, B-, C- ja E-vitamiini, kiudaineid ja olulisi mineraale nagu kaalium, magneesium ja raud.

Vaja läheb:

2 kurki

2 spl oliiviõli

1 tl soola

1 spl hakitud peterselli

3 spl õunaveiniäädikat

1 spl sojakastet

küpsetuspaberit

Valmistamine:

1. Pese hoolikalt kurgid. Seejärel lõika need õhukesteks viiludeks ja aseta taldrikule.

2. Pane viilud keskmise suurusega kaussi koos õunaäädika, oliiviõli, sojakastme, soola ja hakitud peterselliga.

3. Kuumuta ahi 180 kraadini. Lase kurkidel segu imada ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 15-20 minutit, kuni kurgiviilud on kuldpruunid.

Valmista koduseid krõpse ka porgandist ja peedist!

Koori porgandid ja peedid ja lõika õhukesteks viiludeks (ca 1 mm). Vajadusel kuivata viilud köögipaberiga, seejärel sega kausis oliiviõli, soola, pipra ja soovi korral ürtidega korralikult läbi ning laota ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Valmistamine:

Küpseta 180-kraadises ahjus ca 30 minutit, kuni juurviljad on krõbedad (täpne aeg sõltub viilude paksusest). Poole küpsemisaja järel keera viiludel teine külg.

Tahad ise tehtud köögiviljakrõpsude juurde küüslaugu-ürdi-tahini-kastet, mädarõikakastet või küüslaugukastet hapukurgiga pakkuda?

SIIN on lihtsad retseptid.