Piparkoogimaski valmistamine. Foto: Chris Männik
Arvatavasti oled varemgi piparkooke meisterdanud, seega rakenda piparkoogimaski tegemisel seniseid oskusi ja fantaasiat! Suhkru asemel võid kaunistamise juures kasutada marju, mandleid ja pähklipuru! Tuletame meelde ka mõned nipid, mida peaks teadma, kui tahad karamellikomme piparkookide juurde sulatada.


Piparkoogitaignast kuninganna mask

Valmista maski jaoks sobiv šabloon. Meie kasutasime kuninganna maski.

Hea nipp! Kui valmistad šablooni tavalisest õhemast papist, siis raputa sellele enne taignale asetamist veidi jahu, sest muidu jääb šabloon taigna külge kinni.

Pintselda mask kerge munaseguga üle, see vormistab pinna ära ja piparkook jääb peale küpsetamist kergelt läikiv.

Ilus on tulemus siis, kui muna on eelnevalt veega lahjendatud. Munasegu saad kasutada ka liimina, mis aitab näiteks suhkrukaunistused või pähklipuru piparkoogi külge kinnitada.

Kui lisad kaunistusi, siis vajuta need natukene taigna sisse.

Hambatikuga saad taigna peale ka joonistada. Joon paisub küpsedes natukene, aga jääb paistma.

Lisa kroonile mandleid ja kõrvitsaseemneid nagu kalliskive.

Kui kasutad mandleid, siis koori need eelnevalt ära.

Kuninganna piparkoogimaski valmistas kunstnik Mari-Liis Laanemaa.