Foto: Shutterstock
Paksud või peenikesed, rohelised või valged, vahet ei ole – kevaditi kütkestavad meid värskest ­sparglist kõik variatsioonid.

Sparglijahile tasub minna nii turule kui poodi ja selle omapärase maitsega kevadekuulutaja puhul kehtib enamasti reegel "vähem on rohkem"!  

Sparglit saab aurutada, keeta, röstida või niisama toorelt krõbistada. Pakume välja maitsva sparglirisoto shiitake-seentega, aga proovi ka sparglit grillida ja lisa sellele pošeeritud muna ning parmesan. Grillimine on muide üks parimaid rohelise spargli valmistamise viise, sest see muudab maitse meeldivalt täidlaseks!

Lõhepirukas spargliga pakub kiiret kõhutäidet nii lõunal kui õhtul ja vajadusel saad selle ka sügavkülmutada ning endale sobival hetkel vaid korraks ahju üleküpsema panna. Pannipirukas kana, mürkli ja sparglitega maitseb ülihästi ja on proovimist väärt!